16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua trebuie să-i mulţumească lui Opriţa

Steaua trebuie să-i mulţumească lui Opriţa

Steaua – Neman Grodno 0-0

• Stadion „Steaua“, spectatori: 13.000.

Steaua: Hamutovski – Nanu, Rădoi, Răchită, Neşu – Fl. Dumitru, Pitu (’67, P. Stoica), Falemi (’84, Curt), Boştină – Opriţa (’82, Neaga), Cl. Răducanu. Antrenor: V. Piţurcă.

Neman: Sulima – Kovalevici (’51, Puzina), Boltrusevici, Krivonos, Radkov – Dolia (’66, Tarasciuk), Lukasov, Ghintov, Nadievski – Kovalionok (’74, Tibuli), Verstak. Antrenor: S. Solodovnikov.

• Au arbitrat: M. Halsey – G. Beale, R. Lewis (toţi din Anglia).

După meciul tur, de la Minsk, scor 1-1, in care Opriţa i-a scăpat pe stelişti de o infringere ruşinoasă, inscriind cu capul in minutul 88, patronul grupării din Ghencea, Gigi Becali, afirma sigur pe sine: „La Bucureşti ii batem cu 5-0!“ Joi seară, Becali a trebuit să se mulţumească doar cu o remiză albă, echipa sa nereuşind să perforeze nici măcar o dată poarta lui Sulima. Chiar dacă, la finalul meciului, suporterii din Ghencea şi-au fluierat – cu jumătate de gură, ce-i drept – favoriţii, Steaua a obţinut calificarea, beneficiind de regula golului marcat in deplasare. „Restul sint vorbe şi istorie“, susţine Piţurcă.

Gigi Becali nu a părut insă deranjat de prestaţia Stelei: „Dacă inscriam in primele minute, cind am avut citeva ocazii, nu am fi avut probleme. Nu am avut aşa de mari emoţii, pentru că mi-am dat seama că ei nu pot inscrie… Poate numai printr-un ghinion fantastic al nostru. Probabil că au fost doi-trei jucatori care au evoluat mai slab, dar aceasta nu este o problemă. Se simte foarte mult lipsa lui Aliuţa şi a lui Paraschiv. Cred că vom sta mai mult in cupele europene, pentru că aţi văzut meciul: s-a jucat numai in jumătatea de teren adversă. Cu o echipă care joacă fotbal, Steaua joacă altceva. La acest meci nu am avut emoţii şi sint şi mulţumit de jocul echipei. Aveau şanse să marcheze ca şi cum aş ieşi eu pe stradă şi mă calcă maşina.“

Piţurcă a susţinut insă că a avut emoţii pină la finalul meciului: „Ştiam că adversarul este unul bun şi azi ne-a pus probleme. Nereuşind să marcăm, am stat cu sufletul la gură pină la final. Se ştia că Neman nu va juca ofensiv. Noi am avut multe ocazii. Importantă este calificarea.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS