14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo nu a avut emoţii

Dinamo nu a avut emoţii

Metalurgs Liepajas – Dinamo 1-1

• Stadion „Daugava“, spectatori: 1.000.

• Au marcat: Grebis ’45 / Zicu ’24.

Metalurgs: Kruck – Zirnis, Karlsons (’74, Klava), Katasonov, Kirhners, Lukosevicius – Rinkus, Danilovs (’46, Kalns), Safranko (’37, Grebis), Gricinas – Dobrecovs. Antrenor: V. Lukins.

Dinamo: Delwarte – Bărcăuan, Burcă, Meride (’73, Iodi) – Stoican, Grigorie (’80, Tameş), Alexa, Zicu, Semeghin – Dănciulescu, Cl. Niculescu (’63, Marica). Antrenor: I. Andone.

• Au arbitrat: E. Laursen – P. Udsen, E. Rasmussen (toţi din Danemarca).

Profitind de avantajul pe care il aveau din prima manşă, 5-2, „ciinii roşii“ au jucat cam fără chef returul cu Metalurgs Liepajas, avind o prestaţie care nu face cinste fotbalului romanesc. Convinşi că nu pot recupera diferenţa din tur, nici letonii nu s-au prea omorit cu firea şi astfel a rezultat un meci anost, lipsit de orice valenţe tehnico-tactice. Zicu a deschis scorul in minutul 24, fără să-i spună şi lui Claudiu Niculescu, care cerea de zor penalti, deşi mingea era in poartă, iar Grebis a egalat in prelungirile primei reprize profitind de pasul greşit la ofsaid făcut de elevii lui Andone. In repriza a doua a dormit toată lumea, jucători, spectatori şi telespectatori.

După meci, antrenorul dinamoviştilor, Ioan Andone, s-a umflat in pene: „Ne-a mirat stilul de joc al letonilor, care s-au apărat tot timpul şi au ţinut mingea. Cred că le era teamă să nu le dăm multe goluri. Consider că echipa letonă nu poate face faţă in Divizia A.“

Trezit in sfirşit din visare, Claudiu Niculescu a afirmat că nu se aştepta ca meciul retur cu Metalurgs Liepajas să fie atit de uşor: „Important este că nu le-am dat multe şanse şi am avut o posesie bună a balonului. Mi-ar plăcea să cred că le-a fost frică de noi.“ Colegul său, Cosmin Bărcăuan, a continuat pe acelaşi ton: „Cred că ei s-au gindit că trebuie să se apere şi să iasă pe contraatac. Metalurgs este o echipă cu jucători masivi ce se bazează pe jocul in forţă. Cred că, dacă jucăm o săptămină, tot nu au cum să ne bată.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS