12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPete Sampras a spus adio tenisului

Pete Sampras a spus adio tenisului

Tenismanul american Pete Sampras, detinatorul recordului de victorii in turneele de Grand Slam (14), si-a anuntat oficial retragerea din activitatea competitionala, la virsta de 32 de ani.

In cadrul unei ceremonii organizate in onoarea sa pe arena „Arthur Ashe“, unde se desfasoara turneul US Open, jucatorul american a spus, cu lacrimi in ochi, ca a venit momentul sa se retraga. „Sint linistit, am realizat tot ceea ce mi-am propus. Am luat aceasta decizie dupa o lunga perioada de gindire. Am avut nevoie de timp pentru a ma convinge ca este cea mai buna solutie. Unii ar putea spune ca ar fi trebuit sa ma retrag dupa ce am cistigat editia de anul trecut a US Open, dar atunci nu eram pregatit. In schimb, astazi sint“, a spus Pete Sampras. La ceremonie au participat si fostii tenismeni Boris Becker, Jim Courier si John McEnroe, precum si antrenorul Paul Annacone.

O cariera de exceptie

Pete Sampras, care nu a mai jucat de la cistigarea finalei de anul trecut a turneului de la Flushing Meadows, a anuntat, inca din luna iulie, ca nu isi va apara titlul in acest an. Sampras, care a devenit jucator profesionist de tenis in anul 1988, a cistigat de-a lungul carierei 64 de turnee de simpu si doua la dublu. El a cistigat din premii 43,28 de milioane de dolari, la care s-au adaugat banii obtinuti din contractele de publicitate. Pe 21 noiembrie 2002, jucatorul american a devenit tatal unui baietel, botezat Christian Charles. Sampras a facut luni un ultim tur de onoare, cu fiul sau in brate, pe arena de la Flushing Meadows, in aplauzele spectatorilor prezenti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS