17.9 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Joc acolo unde mă pune antrenorul“

„Joc acolo unde mă pune antrenorul“

Una dintre surprizele oferite de Sorin Cirţu pentru sezonul actual a fost tinărul jucător Mădălin Murgan. Sosit in acestă vară de la divizionara B Extensiv Craiova, Murgan a dat satisfacţie in partidele amicale, asigurindu-şi postul de titular la Universitatea in debutul sezonului. A inceput din această postură in primele două etape, cu Oţelul şi cu FCM Bacău. Din nefericire, s-a accidentat pe parcursul primei reprize a meciului cu băcuanii şi a fost indisponibil pertru ultimul joc al Ştiinţei. Din cauza entorsei suferite la glezna dreaptă, Mădălin a ratat şi convocarea la lotul naţional de tineret al Romaniei pentru confruntarea cu Ucraina, de săptămina trecută. Ieri, după şedinţa de fizioterapie efectuată la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, Murgan ne-a acordat un scurt interviu.

– Mădălin, eşti recuperat după accidentarea din meciul cu Bacăul. Joci cu Farul?

– Sută la sută. Dacă nea Sorin crede de cuviinţă să mă bage pe teren, nici o problemă.

– Atunci ce cauţi la Policlinică?

– Mai am de făcut o şedinţă de fizioterapie, trebuia să termin tratamentul inceput.

– Vii după o săptămină in care te-ai antrenat separat, rezişti fizic?

– Am făcut o pregătire foarte bună in această vară şi, in plus, in aceste şapte zile nu am stat, ci am făcut exerciţii de streatching.

– Dacă antrenorul va apela la serviciile tale din primul minut, probabil vei juca fundaş central in locul lui Daouda. E vreo problemă?

– Nu. Nici una. Am mai evoluat pe acest post in meciurile amicale disputate inainte de inceperea campionatului şi, zic eu, m-am descurcat bine. Trebuie să-mi fac treaba acolo unde sint pus de antrenor.

– Ca fundaş central il vei ţine pe Bălţoi. Ai văzut ce gol a dat la Bacău?

– Să joc eu şi vom vedea dacă mai dă gol.

– Ce facem, batem Farul?

– Trebuie! Noi vom da totul pentru victorie.

– Va prinde Universitatea cupele europene la finele acestui sezon?

– Noi ne-o dorim din tot sufletul, dar campionatul este lung. E mult pină se va trage linie.

– Ce inseamnă antrenorul Cirţu pentru Murgan, ţinind cont că este cel care te-a promovat de la juniori in Divizia B şi acum in Divizia A?

– E un mare antrenor, care ştie cum să lucreze cu jucătorii. Pentru mine, este omul care m-a lansat in fotbalul mare şi ii voi purta respect toată viaţa.

– Revenind la accidentare, care a fost şi motivul pentru care ai pierdut convocarea la naţionala de tineret, crezi că vei fi chemat pentru dubla cu Luxemburg şi Danemarca?

– Sper că da. Totul depinde numai de evoluţiile mele şi să nu mai am „baftă“ la accidentări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS