12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGilortul Carbunesti a vindut locul din Divizia C

Gilortul Carbunesti a vindut locul din Divizia C

Tranzactia s-a incheiat pentru 150 de milioane de lei

Una dintre cele sase echipe de fotbal sustinute financiar de CNLO si USMO, Minerul Berbesti, va evolua si in viitorul sezon tot in Divizia C. Retrogradata in campionatul trecut, formatia vilceana a ajuns la un acord cu conducerea fostei divizionare B Gilortul Tirgu Carbunesti pentru preluarea locului acestei formatii din Divizia C.

Tranzactia a fost facuta cu acordul Consiliului Local Tirgu Carbunesti, care a aprobat in sedinta de luni cedarea locului. Primarul localitatii gorjene, Cristian Toader Pasti, a spus ca primaria nu ar mai fi avut posibilitati financiare pentru sustinerea echipei si din acest motiv s-a renuntat la loc. Echipa din Berbesti isi exprimase de mai mula vreme intentia de a evolua in Divizia C, primind chiar si un buget corespunzator in acest sens din partea sponsorilor.

„A fost singura solicitare pentru preluarea locului nostru. Nu am cerut decit 150 de milioane de lei, deci l-am dat mai mult de pomana“, a adaugat noul presedinte al clubului Gilortul, Cristian Toader Pasti. Echipa din Carbunesti nu se va desfiinta insa, ci va continua sa evolueze in campionatul judetean. „Vom aduce doar jucatori tineri de la noi din localitate pentru a nu mai avea cheltuieli mari. Vom mentine, de asemenea, si echipele de juniori care evolueaza in campionatele nationale. Vom construi incet o noua echipa si poate ca in urmatorii ani vom ataca din nou promovarea“, a mentionat Pasti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS