20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFernando Alonso s-a impus pe circuitul de la Hungaroring

Fernando Alonso s-a impus pe circuitul de la Hungaroring

Spaniolul Fernando Alonso (Renault) a devenit cel mai tinar cistigator al unui Grand Prix de Formula 1, dupa ce a trecut primul linia de sosire in Marele Premiu al Ungariei, a 13-a etapa a Campionatului Mondial, care a avut loc duminica, pe circuitul de la Hungaroring. Fernando Alonso, care are 22 de ani si 27 de zile, ii devanseaza in acest clasament pe americanul Roy Ruttman, care a cistigat Grand Prix-ul de la Indianapolis, in 1952, la virsta de 22 de ani si 80 de zile, si pe neo-zeelandezul Bruce McLaren, invingator in Marele Premiu al SUA, in 1959, la 22 de ani si 104 de zile. Tot in acest sezon, Alonso a devenit cel tinar pilot care a obtinut un „pole-position“, cu ocazia marelui Premiu al Malaieziei.

Pilotul echipei Renault, care a dominat cursa de la un capat la altul, i-a devansat pe pilotii Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) si Juan Pablo Montoya (Williams-BMW). Germanul Michael Schumacher (Ferrari), de cinci ori campion mondial, s-a clasat numai pe locul opt, la un tur fata de liderul cursei. Coechipierul sau de la Ferrari, brazilianul Rubens Barrichello, a abandonat in turul 19, dupa ce monopostul sau s-a izbit de un zid de pneuri. Barrichello nu a suferit nici o accidentare.

Ierarhia Grand Prix-ului Ungariei

Clasamentul final al Grand Prix-ului Ungariei este urmatorul: 1. Fernando Alonso (Spania / Renault), 2. Kimi Raikkonen (Finlanda / McLaren-Mercedes), 3. Juan Pablo Montoya (Columbia / Williams-BMW), 4. Ralf Schumacher (Germania / Williams-BMW), 5. David Coulthard (Marea Britanie / McLaren-Mercedes), 6. Mark Webber (Australia / Jaguar-Cosworth), 7. Jarno Trulli (Italia / Renault), 8. Michael Schumacher (Germania / Ferrari), 9. Nick Heidfeld (Germania / Sauber-Petronas), 10. Jenson Button (Marea Britanie / BAR-Honda), 11. Cristiano Da Matta (Brazilia / Toyota), 12. Jos Verstappen (Olanda / Minardi-Cosworth), 13. Nicolas Kiesa (Danemarca / Minardi-Cosworth).

Alonso: „Mi s-a indeplinit un vis!“

La conferinta de presa sustinuta la sfirsitul cursei pe circuitul de la Hungaroring, Fernando Alonso a spus: „Acest sfirsit de saptamina a fost fantastic pentru mine. Am plecat din pole position si am obtinut victoria, care reprezinta pentru mine un vis devenit realitate. Am 22 de ani si am deja o prima victorie. Sper sa am o cariera lunga in Formula 1, cu cit mai multe performante.“

La rindul sau, finlandezul Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes), a afirmat: „Am incercat sa merg pe exterior, insa Barichello m-a blocat. Am recuperat apoi, am gasit o banda libera si am cistigat mai multe locuri. Apoi l-am depasit pe Barichello cind acesta a facut o greseala. Sint multumit de locul al doilea.“

Columbianul Juan Pablo Montoya a afirmat ca a avut un inceput de cursa slab deoarece s-a aflat intr-o pozitie nefavorabila. „In general, cei de pe partea dreapta au avut un start mai putin rapid decit cei de pe stinga. La primul tur eram pe locul opt. Nu imi venea sa cred. Era destul de dificil sa cistig citeva pozitii, deci am asteptat ca si ceilalti sa intre la standuri ca sa am pista libera si sa fortez. Probabil ca am avut din nou cea mai rapida masina si am reusit cel mai rapid tur al cursei“, a spus Montoya.

Clasamentele dupa 13 etape

Clasamentul pilotilor, dupa 13 etape ale Campionatului Mondial: 1. Michael Schumacher (Germania) 72 puncte, 2. Juan Pablo Montoya (Columbia) 71, 3. Kimi Raikkonen (Finlanda) 70, 4. Ralf Schumacher (Germania) 58, 5. Fernando Alonso (Spania) 54, 6. Rubens Barrichello (Brazilia) 49, 7. David Coulthard (Marea Britanie) 45, 8. Jarno Trulli (Italia) 24, 9. Mark Webber (Australia) 15, 10. Jenson Button (Marea Britanie) 12, 11. Giancarlo Fisichella (Italia) 10, 12. Cristiano Da Matta (Brazilia) 8, 13. Heinz-Harald Frentzen (Germania) 7, 14. Olivier Panis (Franta) 6, 15. Jacques Villeneuve (Canada) 3, 16. Nick Heidfeld (Germania) 2, 17. Ralph Firman (Marea Britanie) 1.

Clasamentul constructorilor: 1. Williams-BMW 129 puncte, 2. Ferrari 121, 3. McLaren-Mercedes 115, 4. Renault 78, 5. BAR-Honda 15, 6. Jaguar-Cosworth 15, 7. Toyota 14, 8. Jordan-Ford 11, 9. Sauber-Petronas 9.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS