14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au debutat in noul sezon cu o victorie in deplasare

Pandurii au debutat in noul sezon cu o victorie in deplasare

Chindia Tirgovişte – Pandurii 0-2

• Stadion „Chindia“, spectatori: 2.000.

• A inscris: Nica ’41, ’88.

Chindia: Lunescu – Ciolcă, Gilmencea, Matei – Pasăre, Ţermure, Jecu (’66, Nicolae), Iordan (’66, Pătraşcu), Caibăr – B. Popescu, Toboşaru (’58, Mariş). Antrenor: Virgil Dridea.

Pandurii: Hirsu – Rădoi, C. Popescu, Trofin – Popete, Nica (’88, Stanciu), A. Popescu (’79, Măuţă), Arcanu, Cristea – Vintilescu, Lăpădat (’76, I. Ştefan). Antrenor: Emil Săndoi.

• Au arbitrat: S. Burloiu – C. Marinescu, V. Burga.

• Cartonaşe galbene: Pasăre, Caibăr / Popete, C. Popescu, Arcanu, Rădoi şi A. Popescu.

• Filmul golurilor: min.41, 0-1: in urma unei lovituri libere dictate la un fault asupra lui Vintilescu, Nica a inscris de la 18 metri; min. 88, 0-2: după o pasă primită de la Vintilescu, Nica l-a driblat in apropierea careului pe Gilmencea şi a şutat in colţul lung al porţii lui Lunescu.

După ce in returul campionatului trecut nu reuşeau să ciştige nici un joc disputat pe teren propriu, fotbaliştii de la Pandurii au surprins prin victoria reuşită in deplasare in debutul noii ediţii de campionat. De fapt, se poate vorbi de surpriză doar prin comparaţie cu evoluţia din sezonul precedent, pentru că echipa din Tirgu Jiu este neinvinsă de la revenirea pe banca tehnică a lui Emil Săndoi. Ciştigind toate jocurile amicale, dar şi acest prim meci oficial, Pandurii sint aproape de reconcilierea cu proprii suporteri, care vor avea ocazia să-i revadă abia la sfirşitul acestei săptimini in meciul cu Minerul Motru.

La Tirgovişte, Pandurii au reuşit să se impună cu 2-0 in faţa unei nou – promovate in cel de-al doilea eşalon, o echipă care s-a intărit in acest sezon şi a cărei conducere vorbeşte despre o eventuală promovare in Divizia A. Ambele reuşite ale formaţiei lui Săndoi au fost semnate de ex-craioveanul Nica, adus la Tirgu Jiu in această vară. Acesta a deschis scorul in minutul 41, in urma executării unei lovituri libere de la 18 m, şi a mărit avantajul Pandurilor in minutul 88, cu un şut tot din afara careului. Pandurii au dominat clar meciul de la Tirgovişte, scorul putind fi mult mai mare dacă Vintilescu, Arcanu, Lăpădat şi Adi Popescu n-ar fi ratat destul de mult. Un oficial al gorjenilor a spus după meci că un rezultat de 5-0 ar fi reflectat mult mai bine diferenţa dintre jocul prestat de cele două echipe pe teren, gazdele neavind decit o singură ocazie de a inscrie, in minutul 56, prin Ciolcă.

Emil Săndoi s-a declarat mulţumit de o parte a jocului echipei sale, dar şi de rezultat, cu toate că inainte de joc se temea de formaţia din Tirgovişte: „Mă aşteptam să fie un debut greu, pentru că in astfel de cazuri intervin şi emoţiile inerente inceputului. Despre adversar, noi aveam puţine informaţii, iar in astfel de cazuri nu prea ştii la ce să te aştepţi. A fost un joc bun, dar am avut unele perioade in care puteam să dominăm mai clar.“

După acest joc, Pandurii vor intilni acasă pe Minerul Motru, cea de-a doua divizionară B gorjeană care vine tot după o victorie. Tehnicianul motrenilor, Gabi Zahiu, a spus că vine la Tirgu Jiu să joace şi să ciştige.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS