14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSchimbari fortate la Universitatea

Schimbari fortate la Universitatea

In vederea partidei cu Gloria lui „Tata Jean“, care se va desfasura vineri seara (ora 20.00) pe stadionul „Ion Oblemenco“, Universitatea este intr-o situatie extrem de dificila din pricina accidentarilor, dar si a faptului ca mai multi jucatori sint convocati la loturile nationale. Daca pe acestia din urma, adica Rada, Moti, I. Stancu si Cl. Tudor, Sorin Cirtu ii va avea la dispozitie pentru vineri, chiar daca vor veni obositi dupa deplasarea in Ucraina, pe Murgan si pe Daouda nu va putea conta curind. Asadar, o situatie destul de ingrata pentru tehnicianul alb-albastrilor, care pentru pregatirea meciului cu bistritenii are la dispozitie un lot destul de restrins, atit numeric, cit si valoric, ca sa nu mai vorbim ca abia daca poate stringe un „unsprezece“ competitiv.

Apararea, cel mai afectat compartiment

Prin accidentarea lui Daouda, care va sta o luna, trioul defensiv completat de Papura si Rada va fi schimbat pentru urmatoarele dispute cu Gloria si cu Farul. In aceste conditii, cel mai probabil, in formatie va intra tinarul jucator Cosmin Moti. Totusi, Rada si Moti, prezenti cu nationalele de seniori si tineret in Ucraina, vor ajunge abia joi seara in Banie si cu siguranta vor acuza stari accentuate de oboseala.

Mijlocul are si el de suferit

Chiar daca va fi probabil recuperat pina la ora meciului de vineri seara, Mihaita Plesan nu va fi in plenitudinea fortelor, si aproape sigur, nu va fi aruncat in lupta ca titular. Ionut Stancu este si el convocat la nationala de tineret si, la fel ca si ceilalti componenti ai Stiintei prezenti printre tricolori, va ajunge la Craiova joi, deci cu o zi inaintea intilnirii cu bistritenii. In aceste conditii, Ovidiu Stinga ar putea evolua inca din primul minut, desi nu este apt din punct de vedere al conditiei fizice.

Doar atacul ramine acelasi

Cele doua virfuri care vor evolua cu Bistrita vor fi aceleasi ca in precedentele confruntari. Chiar daca ar fi dorit sa faca modificari, Cirtu este obligat sa inceapa partida cu Borbely si Njock pentru ca nu are alte alternative. Celalalt camerunez, Patrik Bengondo, a avut o prestatie jalnica in meciul cu Bacaul si este greu de crezut ca se va conta pe el de la primul fluier al arbitrului.

Cirtu nu dispera

Abordat pe aceasta tema, antrenorul craiovenilor, Sorin Cirtu, a spus: „Asta este situatia. Incerc sa fac tot ce pot. Trebuie sa jucam si sper sa o facem cit mai bine pentru a ne apropia victoria“, a comentat Cirtu. Daca in privinta accidentarilor, antrenorul craiovean nu avea ce face, in ceea ce priveste disputarea meciului vineri, la numai o zi dupa revenirea jucatorilor de la lotul national, acesta a spus ca oficialii craioveni au incercat sa obtina o aminare, dar nu s-a putut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS