19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCinci arbitri au fost trimisi sa conduca meciuri de juniori

Cinci arbitri au fost trimisi sa conduca meciuri de juniori

• Nici un presedinte de club nu l-a contactat pe presedintele CCA pentru a-i cere favoruri • Craciunescu nu vrea sa renunte la procesul pe care i l-a intentat lui Nicolae Rainea

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a spus ca, dupa desfasurarea primelor doua etape din Divizia A, cinci arbitri au fost retinuti de la delegari si trimisi sa conduca meciuri de juniori. „Nu pot comunica numele acestora si etapele de suspendare, deoarece este o problema interna. Tot asa se procedeaza si in alte tari, in urma recomandarilor UEFA. Nu-mi face nici un fel de placere sa dau sanctiuni, deoarece sint si unele nume cu rezonanta, insa nu am iertat pe nimeni dintre cei care au gresit si asa va fi si de acum inainte“, a spus Craciunescu.

Presedintele CCA a mentionat ca, in primele doua etape, arbitrii nu au manifestat tendinta de a favoriza vreo echipa. „Arbitrii care au gresit si au fost sanctionati au primit cu responsabilitate aceste decizii, au fost barbati. Daca ei constientizeaza greseala, inseamna ca sint capabili sa nu o repete. Cei care au comis erori au facut-o din lipsa de concentrare, de pregatire sau odihna. In general, sint satisfacut de preocuparea arbitrilor de a fi echidistanti, neutri, impartiali. Acestea sint criteriile care diferentiaza arbitrii“, a comentat Craciunescu.

Presedintele CCA a spus ca arbitrul Sorin Altmayer, care nu a fost delegat in primele doua etape ale Diviziei A, a solicitat sa fie retras de pe lista FIFA. „Mi-a spus ca solicita sa se retraga de pe lista FIFA si este primul caz de acest gen din activitatea mea. In octombrie, cind se va alcatui aceasta lista, cu siguranta vor fi schimbari“, a spus Craciunescu.

Doar doi presedinti de club au reclamat arbitrajele

Ion Craciunescu a declarat ca nici un presedinte de club nu l-a contactat pentru a-i cere favoruri in ceea ce priveste delegarea arbitrilor. „Nici un presedinte nu m-a sunat sa faca apropouri sau sa ma intrebe pe cine voi delega la meciuri. N-a avut nimeni curajul pina acum. Numele arbitrilor delegati nu pot fi aflate, deoarece ma ocup personal de acest lucru“, a spus Craciunescu, care a adaugat ca pina acum nici un arbitru nu s-a plins de presiuni din partea vreunui club.

Ion Craciunescu a afirmat ca doar doi presedinti de club l-au sunat pentru a reclama prestatia arbitrilor. „Unul m-a sunat sa-mi spuna ca arbitrul a acordat un 11 metri imaginar la un meci de Divizia A, desi casetele dovedeau contrariul, iar altul a reclamat un arbitru de Divizia C la o partida din Cupa Romaniei. In cazul ultimului am solicitat caseta spre analiza, insa nu am primit-o pina acum, desi a facut aceasta reclamatie saptamina trecuta“, a spus Craciunescu.

„Rainea a facut unele afirmatii foarte grave“

Presedintele CCA a spus ca nu va renunta la procesul intentat fostului mare arbitru Nicolae Rainea. „Nu i-am contestat niciodata calitatile lui Rainea, este omul cu cele mai mari performante in arbitraj. Nu m-am considerat niciodata elevul dinsului, nu el m-a indrumat, ci George N. Gherghe a fost mentorul meu. Procesul intentat de mine isi va urma cursul, pentru ca unele afirmatii sint foarte grave. Nu mai exista cale de impacare“, a comentat Ion Craciunescu.

Pe 29 iulie, presedintele CCA l-a actionat in judecata pentru calomnie pe fostul membru in Biroul CCA, Nicolae Rainea. Acesta a spus ca l-a prins copiind pe Craciunescu la un test teoretic desfasurat la Constanta si ca, pentru prima oara in istoria arbitrajului romanesc, a fost nevoie de repetarea examenului. Rainea mai sustinea ca, dupa finala Cupei Romaniei din anul 1995, dintre Rapid si Petrolul, Craciunescu si-a deschis in Rimnicu Vilcea un magazin Samsung si ca nu a fost in stare „sa-si tina familia si serviciul“. Rainea sustinea ca Ion Craciunescu nu le poate tine arbitrilor lectii de morala deoarece, cind era arbitru central, practica jocurile de noroc.

Craciunescu a declarat ca decizia de excludere a lui Nicolae Rainea din CCA a fost luata in mod democratic. „Rainea nu a avut nici un vot favorabil, a existat doar o abtinere. N-am constrins pe nici un membru al comisiei, fiecare si-a spus punctul de vedere“, a subliniat presedintele CCA.

George N. Gherghe, care l-a inlocuit pe Nicolae Rainea in Biroul CCA, a declarat ca acest scandal a aparut din cauza unor rabufniri de orgoliu din partea lui Rainea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS