19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Sport pe scurt

Automobilism, Formula 1

Ralf Schumacher si-a prelungit contractul cu Williams-BMW

Pilotul german de Formula 1 Ralf Schumacher, al carui actual contract cu Williams-BMW expira la sfirsitul anului 2004, si-a prelungit pina in 2006 intelegerea cu aceasta echipa, acceptind chiar o reducere a salariului. „Negocierile sint aproape incheiate. Noul contract urmeaza sa fie semnat inaintea Marelui Premiu al Italiei, care va avea loc pe 14 septembrie. Patronul scuderiei, Frank Williams, i-ar fi propus lui Ralf Schumacher noua milioane de dolari pe sezon, ceea ce inseamna cu sase milioane mai putin decit actualul salariu al fratelui sau mai mare, Michael Schumacher, la Ferrari“, a scris cotidianul german Bild. Ralf Schumacher, care are 28 ani de ani, a acceptat o reducere a salariului cu circa trei milioane de dolari.

El ar putea recupera acesti bani cucerind titlul mondial, dar si din prime speciale sau din contracte de publicitate.

Openul de tenis al Statelor Unite

Monica Seles a declarat forfait

Jucatoarea americana Monica Seles a declarat forfait pentru Openul de tenis al Statelor Unite, care va avea loc in perioada 25 august – 7 septembrie, la New York, ultimul turneu de Mare Slem al anului. Seles a luat aceasta decizie din cauza unei fracturi de stres la piciorul sting, care o tine departe de teren de mai multe luni. Seles nu a mai jucat din luna mai, de la Internationalele Frantei de la Roland-Garros, cind a fost eliminata in primul tur. Monica Seles a cistigat Us Open in 1991 si 1992.

Turneul de tenis de la Shanghai

Multe vedete si-au anuntat participarea

Australianul Mark Philippoussis si olandezul Martin Verkerk, finalisti la Wimbledon, respectiv Roland-Garros, vor participa la turneul de tenis de la Shanghai, competitie contind pentru circuitul ATP, care este dotata cu premii in valoare de 380.000 de dolari.

Turneul de la Shanghai se va desfasura intre 22 si 28 septembrie. In afara de cei doi, a mai fost anuntata participarea cehului Jiri Novak, a spaniolului Albert Costa si a rusului Marat Safin.

Box, CN (copii)

11 craioveni la faza zonala

Incepind de luni, 18 august, la Mioveni se va desfasura Campionatul National de Box, faza de zona, rezervat copiilor. Printre cele 14 judete participante la competitie se numara si Doljul, care va alinia la start 11 tineri pugilisti de la cele trei cluburi craiovene, CSM, Electro si RIF. Obiectivul delegatiei oltene este calificarea a cit mai multor sportivi la etapa finala, care va avea loc in perioada 1-8 septembrie, la Alba Iulia.

Ciclism, Turul provinciei Burgos

Victorie a spaniolului Lastras

Cea de-a 25-a editie a Turului ciclist al provinciei spaniole Burgos, diputata in cinci etape, a fost cistigata de rutierul spaniol Pablo Lastras. Pe locurile urmatoare s-au clasat compatriotii sai Oscar Pereiro (la zece secunde) si Carlos Garcia Quesada (la un minut si 32 de secunde). Ultima etapa, care s-a disputat pe traseul Aranda de Duero – Burgos, a revenit spaniolului Gorka Gonzales, cronometrat pe distanta de 150 km in trei ore, opt minute si 58 de secunde. El a fost urmat la doua secunde de compatriotii sai Juan Fuentes si Igor Gonzalez de Galdeano si de belgianul Dave Bruylandts.

Box, WBC, categoria superpana

Mexicanul Chavez a devenit campion mondial

Boxerul mexican Jesus Chavez a devenit campion mondial la categoria superpana, versiunea WBC, dupa ce l-a invins la puncte pe thailandezul Sirimongkol Singmanassuk, intr-o gala desfasurata la Austin (Texas). Chavez numara acum in palmaresul sau 40 de victorii si doua infringeri. La rindul sau, boxerul thailandez a inregistrat a doua infringere in cariera sa, in care a obtinut 39 de succese.

Deoarece este nepregatita

Paula Radcliffe renunta la CM

Atleta britanica Paula Radcliffe, detinatoarea celei mai bune performante mondiale in proba de maraton (doua ore, 15 minute, 25 de secunde, la maratonul de la Londra, pe 13 aprilie 2003), a anuntat ca nu va participa la Campionatele Mondiale, care se vor desfasura la Paris, in perioada 23-31 august. Radcliffe, care are 29 de ani, intentiona sa participe atit la 5.000 m, cit si la 10.000 m si a spus ca a renuntat la competitia de la Paris deoarece nu este in forma. „Sint foarte dezamagita, deoarece Mondialul de la Paris era obiectivul meu principal in acest sezon, insa nu m-am putut pregati asa cum trebuia, din cauza problemelor de sanatate, motiv pentru care prefer sa ma retrag“, a spus Paula Radcliffe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS