14.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTot moldoveni sint si astia, pe ei!

Tot moldoveni sint si astia, pe ei!

• In prima etapa, noi am batut pe Otelul in deplasare, in timp ce FCM Bacau s-a facut de ris acasa • Cel mai bun fundas al oaspetilor, Radu Ciobanu, este suspendat • In sezonul trecut, moldovenii au evitat infringerea pe „Ion Oblemenco“ datorita excelentului Prunea

Universitatea – FCM Bacau

• Stadion
„Ion Oblemenco“, simbata, ora 20.00 (TVR 2).

• Formatii probabile:

Universitatea:
Guso – Daouda, Papura, Rada – Bundea, Murgan (Ov. Stinga), Plesan, Badea, I. Stancu – Njock, Borbely (Bengondo). Antrenor: Sorin Cirtu.

FCM Bacau: D. Bogdan (Ignatescu) – Ardeleanu, Ciurlea (Isac), E. Baciu – Fl. Petcu, M. Croitoru, Lovin, N. Raducan, Apostol – Cursaru, A. Cristea. Antrenor: Cristian Daniel Popovici.

• Vor arbitra: M. Salomir – Ed. Dumitrescu si Cr. Nica. Rezerva: V. Igna.

• Observatori: Al. Popescu (Bucuresti) si Gh. Constantin (Rm. Vilcea).

Scenariul meciului de asta-seara este previzibil: gazdele trebuie sa construiasca, sa atace, iar oaspetii se vor apara cu gindul de a nu pierde. Cam asa s-a intimplat in primavara anului acesta, in acel meci „U“ Craiova – FCM Bacau 0-0, in care Prunea a fost un portar la cub, nu la patrat! Asa a caracterizat si patronul Staicu salvatoarele interventii ale goal-keeper-ului de atunci al moldovenilor. Mentorul Bacaului, primarul Sechelariu, a decis acum restructurarea lotului, in ideea formarii unei echipe doar din jucatori locali. Prunea, Miu, Bordeanu, Bolohan, Nivaldo si Pitu au plecat de la Bacau, iar necunoscutul antrenor Cristian Popovici are acum in lot, pe linga vedetele Ciocoiu si Cursaru, pe acest Adrian Cristea, noua stea a Bacaului.

Oaspetii vin in Banie ca niste animale ranite, in prima etapa clacind rusinos acasa (0-3 cu Gloria Bistrita), meci care a evidentiat valoarea modesta a lotului si lipsa de experienta a antrenorului.

Gh. Chivorchian (presedinte executiv FCM Bacau) a declarat ieri pentru GdS: „Din punctul nostru de vedere, partida cu Universitatea este una destul de dificila. Craiova este o echipa pe val si din cite am inteles are obiectiv Cupele Europene, in timp ce FCM Bacau, o formatie tinara, se afla acum in reconstructie. Craiova are un lot valoros. Dintotdeauna, meciurile Universitatea – FCM Bacau au fost jocuri care au placut spectatorilor si telespectatorilor. Speram ca si de data aceasta meciul sa fie de buna calitate si cel mai bun sa cistige. Cu ce obiectiv venim la Craiova? Ati vazut vreodata vreo echipa sa se prezinte la meci doar ca sa piarda, mai ales dupa acest 0-3 din prima etapa? Venim sa jucam bine si sa obtinem un rezultat bun“.

Oaspetii il au suspendat pe Radu Ciobanu, cel care la 0-0 a fost eliminat in meciul cu Bistrita si a devenit astfel erou negativ al partidei din prima etapa. Iar fundasul Corneliu Codreanu s-a accidentat miercuri (entorsa), fiind si el absent pentru partida de astazi. Cristache este incert.

Universitatea? Vedetele oltene, fericit implementate acum cu un trio de peste hotare (Guso – Daouda – Njock), vor in acest campionat sa-si redobindeasca identitatea. Universitatea, care nu a pacalit aproape niciodata fotbalul (cu exceptia perioadei Netoiu), are ginduri mari incepind cu aceasta editie de campionat, insa optimismul craiovenilor se ascunde discret in spatele declaratiilor patronului Staicu: „Vrem o clasare in primele zece locuri“. De fapt, oltenii de pretutindeni spera in revenirea Universitatii in Cupele Europene, motiv pentru care meciul de astazi, cel de miine, cel de poimiine s.a.m.d. trebuie abordate cu acea mentalitate specifica oltenilor, de invingatori.

Capitanul Pavel Badea – care astazi contabilizeaza cea de-a 250-a prezenta in Divizia A, in conditiile in care a evoluat noua ani in strainatate – a declarat ieri-dimineata: „Toate meciurile sint importante pentru noi, iar cel cu FCM Bacau este special: este primul oficial acasa, in fata minunatilor suporteri ai Universitatii. Ne dorim, evident, sa-l cistigam, atit pentru public, cit si pentru a adauga trei puncte la zestrea noastra. Intotdeauna, primul si ultimul meci de acasa trebuie cistigate. Obligatoriu! Universitatea, deci, trebuie sa cistige intilnirea cu FCM Bacau si pentru cel mai important obiectiv al nostru: o clasare cit mai sus, poate chiar un loc de cupe europene“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS