24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a fost achizitionat de Chelsea Londra

Mutu a fost achizitionat de Chelsea Londra

• Ca sa-l cedeze pe atacantul roman, Parma a primit 22,5 milioane de euro • „Briliantul“ va primi un salariu anual de trei milioane de euro

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport a anuntat in editia sa din week-end ca jucatorul roman al echipei Parma, Adrian Mutu, a fost transferat la gruparea engleza Chelsea, pentru 22,5 milioane de euro (15,8 milioane de lire sterline). Potrivit sursei citate, Mutu nu a facut deplasarea cu echipa Parma in vederea meciului amical care va fi sustinut in compania gruparii Southampton. Acesta este cel mai scump transfer al unui jucator roman. Mutu este al doilea jucator care evolueaza la Chelsea, dupa fundasul Dan Petrescu.

Parma cauta inlocuitor pentru Mutu

Gazzetta dello Sport a notat ca gruparea miliardarului Roman Abramovici a oferit 22 de milioane de euro pentru transferul lui Mutu, in timp ce clubul italian a cerut cu sase milioane mai mult. „Pentru ca negocierile sa continue era nevoie ca Parma sa gaseasca un inlocuitor pentru Mutu, lucru foarte greu, avind in vedere ca jucatorul roman a fost absolut fantastic in sezonul trecut. Inlocuitorul lui Mutu la Parma poate fi Miccoli de la Juventus Torino, dar si Di Natale sau Kamara“, a scris Gazzetta dello Sport, care a mentionat ca impresarul Ioan Becali era asteptat la Parma.

Informatia publicata de Gazzetta dello Sport intervine a doua zi dupa ce managerul clubului AC Parma, Lorenzo Minotti, a declarat ca gruparea italiana l-ar putea transfera pe atacantul Adrian Mutu, in cazul in care va primi o oferta avantajoasa

Parma si Chelsea au confirmat transferul

Site-ul oficial al clubului AC Parma a confirmat ca jucatorul roman Adrian Mutu a fost transferat la gruparea engleza Chelsea. „AC Parma, raspunzind dorintei jucatorului Adrian Mutu si in acord cu gruparea Chelsea Londra, a comunicat ca l-a cedat defitiniv pe atacantul roman la clubul englez“, informeaza sursa citata.

La rindul sau, site-ul clubului Chelsea a anuntat ca ambele cluburi au ajuns la un acord pentru transferul lui Mutu, urmind ca ultimele detalii ale transferului sa fie stabilite de jucator si de conducerea gruparii londoneze. Se pare ca Mutu va primi un salariu anual de trei milioane de euro.

Al saptelea „tun“ dat de Abramovici

Gazzetta dello Sport a precizat ca, pentru patronul gruparii engleze, miliardarul rus Roman Abramovici, aceasta este cea de-a saptea „lovitura“ pe piata transferurilor, el cheltuind pina acum 84 de milioane de euro pentru achizitionarea de jucatori. Cei sase predecesori ai lui Mutu sint: Juan Sebastian Veron, de la Manchester United, pentru 15 milioane de lire sterline, Joe Cole si Glen Johnson, de la West Ham, pentru 6,6 milioane de lire sterline, respectiv trei milioane de lire sterline, Geremi, de la Real Madrid, pentru 6,9 milioane de lire sterline, Wayne Bridge, de la Southampton, pentru 7 milioane de lire sterline si Damien Duff, de la Blackburn Rovers, pentru 17 milioane de lire sterline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS