17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Stranierii“ olteni au facut diferenta

„Stranierii“ olteni au facut diferenta

„U“ Craiova – FC Arges 2-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 10.000.

• Au marcat: Bundea (’81-p), Njock (’86) / Dica (’35).

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Rada (’57, Preda) – Vigariu (’64, Stoianof), Bundea, Murgan, Moti (’46, Lazarovici), I. Stancu – Borbely (’66, Bengondo), Njock. Antrenor: Sorin Cirtu.

FC Arges: Coman (’89, Radulescu) – C. Dobre (’86, Craciun), Dancia, Marincau (’70, Begovic), D. Radu – M. Radu, Prepelita (’89, E. Dica), Tanase, N. Dica – C. Nastasie, Bilasco (’46, Crivac). Antrenor: Ion Moldovan.

• Au arbitrat: S. Bogdan – D. Mitruti, I. Stancuta (toti din Craiova).

Universitatea s-a impus cu dificultate in amicalul de marti seara cu FC Arges, iar cei aproximativ 10.000 de spectatori prezenti pe stadionul „Ion Oblemenco“ au „amendat“ evolutia mai putin reusita a alb-albastrilor. Diferenta dintre meciul pierdut cu Steaua si cel cistigat cu FC Arges au facut-o „stranierii“ olteni Adnan Guso, Mariko Daouda, Jeremy Njock si Patrick Bengondo.

Omul meciului a fost, fara nici o indoiala, portarul Guso, cel care a avut citeva parade inspirate. Portarul Stiintei a avut multe interventii bune (’42, ’54, ’56), fapt remarcat si de spectatorii de pe „Ion Oblemenco“, care l-au aplaudat pe Guso pentru prestatia sa. Dintre jucatorii Universitatii care au evoluat marti seara, cel mai mult a dezamagit Ionut Rada, care si-a lasat, de citeva ori, zona descoperita. Nu o data, Daouda s-a simtit obligat sa schimbe partea pe care evolueaza de obicei, pentru a stopa atacurile repetate ale echipei vizitatoare. Tot de o greseala personala a lui Rada a profitat si pitesteanul N. Dica, in minutul 35, cind scorul a devenit 1-0 pentru oaspeti. Apostrofat de public, Rada a avut citeva incercari de sut, nereusite si inoportune, spre poarta lui Coman (’40, ’47). Antrenorul Sorin Cirtu l-a inlocuit pe Rada, in minutul 57, cu L. Preda.

In partea a doua a partidei, alb-albastrii au practicat un joc mai elaborat, supunindu-si adversarii unei presiuni constante. Dupa pauza, prima ocazie notabila a craiovenilor s-a irosit in minutul 49, cind portarul Coman a scos, de la radacina barei, mingea sutata lui Borbely din interiorul careului. In minutul 52 a fost rindul lui Lazarovici sa rateze, „torpila“ trimisa de acesta trecind peste poarta pitestenilor. A urmat, in minutul 70, sutul pe linga poarta al lui Stoianof. Egalarea a venit in minutul 81, dupa ce Bundea a transformat o lovitura de la 11 metri, acordata de centralul Silviu Bogdan, acesta considerind ca Stoianof a fost jenat in careu.

Surpriza cea mai placuta pentru suporterii olteni a fost prilejuita de introducerea pe teren, in minutul 66, a camerunezului Bengondo, aplaudat indelung de tribune. Jucatorul, care a sosit de citeva saptamini in Banie, a trezit din amorteala atit tribunele, cit si pe conationalul sau, Njock, care nu a aratat prea multe in teren, pina spre finalul partidei. Cu patru minute inainte de fluierul de final, Bengondo a centrat de pe partea dreapta in careu, iar Jeremy Njock a finalizat cu capul, stabilind astfel scorul final al partidei. Ultimele minute ale amicalului cu FC Arges s-au jucat pe ploaie, spectatorii parasind stadionul inainte de sfirsit.

Sa mai remarcam doar ca antrenorul Sorin Cirtu nu i-a putut utiliza in amicalul de marti seara pe doi dintre titularii sai incontestabili, mijlocasii Pavel Badea si Mihaita Plesan fiind accidentati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS