14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStadionul „Jose Alvalade“ are locuri pentru nevazatori

Stadionul „Jose Alvalade“ are locuri pentru nevazatori

Aproximativ 600 de locuri pe scaun ale unui stadion din Lisabona, construit pentru a gazdui meciuri de la Euro 2004, vor fi destinate nevazatorilor, din cauza unei greseli de concepere a arenei, informeaza presa portugheza de luni.

Responsabilii clubului Sporting Portugal, care s-au ocupat de constructia stadionului „Jose Alvalade“, au constatat prea tirziu ca o parte din locuri ofereau o vizibilitate partiala asupra terenului, din cauza a doua ecrane gigant plasate in acea zona. Cind au remarcat eroarea, oficialii gruparii portugheze au decis ca cele toate 600 de locuri sa fie puse, gratuit, la dispozitia principalei asociatii de nevazatori din Portugalia, ACAPO.

Clubul din Lisabona a cheltuit 102 milioane de euro pentru construirea stadionului, una dintre cele zece arene aflate in constructie sau in renovare pentru Euro 2004. Arena are o capacitate de 52.000 de locuri pe scaune, fiind dotata cu 15 cinematografe si un complex comercial.

Stadionul „Jose Alvalade“ va gazdui cinci meciuri ale turneului final al Campionatului European, printre care si o semifinala. Arena va fi inaugurata pe 6 august, cu o partida amicala intre Sporting Portugal si Manchester United.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS