22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMiscari de trupe la Universitatea

Miscari de trupe la Universitatea

Aseara tirziu, dupa inchiderea editiei, s-a jucat meciul amical dintre Universitatea si Steaua. Desi aveau de sustinut aceasta partida, alb-albastrii nu au scapat de antrenamentul de dimineata. Sorin Cirtu i-a supus insa pe jucatorii care au evoluat aseara unui antrenament mai usor, in timp ce ceilalti fotbalisti ai Universitatii au avut parte de o sedinta de pregatire destul de intensa.

Debutul campionatului bate la usa, dar antrenorul alb-albastrilor nu stie cu exactitate pe ce jucatori se va baza in sezonul viitor. Desi a cerut conducerii sa achizitioneze citiva fotbalisti valorosi, pina acum Cirtu nu s-a ales decit cu Murgan si cu Borbely. Fotbalistii argentinieni si brazilieni promisi de impresarul italian Barbagalo nu au mai ajuns in Banie si ar putea sa nu mai ajunga niciodata, oficialii Universitatii saturindu-se pina peste cap de nenumaratele aminari.

Mai mult chiar, in ciuda asigurarilor diriguitorilor gruparii craiovene, Universitatea ar putea sa piarda in aceasta vara si citiva dintre jucatorii care fac parte din echipa de baza, cel mai curtat fiind fundasul Ionut Rada. Internationalul de tineret nu s-a inteles deocamdata cu patronul Dinel Staicu asupra prelungirii contractului sau, fiind deranjat de unele clauze destul de ciudate. Contractul lui Rada va fi negociat saptamina viitoare de Gica Popescu, care este, alaturi de Gigi Netoiu, unul dintre proprietarii jucatorului.

Ionut Savu ar putea reveni in Banie

Dupa ce australianul McBreen a plecat, transferindu-se la echipa scotiana Falkirk (liga a doua), Universitatea a ramas cu un singur atacant in lot, Borbely. In aceste conditii, diriguitorii clubului oltean au apelat la Ionut Savu, care, in urma cu citeva zile, si-a anuntat disponibilitatea de a se intoarce la echipa la care a evoluat in sezonul trecut. La finalul campionatului trecut, Savu nu a fost de acord cu prelungirea contractului cu gruparea alb-albastra, el dorind sa semneze pentru un an, in timp ce oficialii olteni i-au propus un angajament pe trei ani. Se pare ca, in prezent, Ionut Savu, care a avut citeva oferte din strainatate, inconsistente insa, ar fi de acord cu contractul propus de Universitatea. Antrenorul Sorin Cirtu ar fi incintat daca Savu ar reveni la echipa, tehnicianul craiovean spunind ca acesta este un jucator care l-a ajutat destul de mult in sezonul trecut.

Universitatea ar putea renunta si la atacantul camerunez Bengondo, care a venit in Banie la inceputul acestei luni, de la echipa elvetiana Belizona (liga a doua). Tehnicienii olteni nu sint multumiti de randamentul virfului camerunez, care, se pare, solicita si un salariu destul de mare.

Badea si-a reluat antrenamentele

In privinta mijlocasilor, cea mai buna veste este ca Pavel Badea si-a reluat antrenamentele, dupa o perioada destul de lunga de inactivitate, care a fost determinata de o accidentare. Deocamdata, Badea se pregateste cu preparatorul fizic, urmind sa se intilneasca din nou cu mingea saptamina viitoare.

Arpad Laczko, fostul mijlocas al Extensivului, care a jucat in ultimul sezon in Ungaria, se antreneaza in continuare cu Universitatea si se pare ca va face parte din lotul cu care echipa alb-albastra va aborda noul sezon. De fapt, Sorin Cirtu cunoaste valoarea mijlocasului de 27 de ani, pe care l-a mai antrenat la Extensiv. Mai ramine insa ca Laczko sa se inteleaga cu conducerea Universitatii in privinta contractului, pe care il va negocia saptamina viitoare.

La inregimentarea sirbului Milos Bogdanovici (fost la Rapid si la Farul), care si-a exprimat dorinta sa evolueze la Universitatea, s-a renuntat. Jucatorul a avut in sezonul trecut unele probleme cardiace, iar diriguitorii clubului oltean au insistat ca Bogdanovici sa faca un control medical sever inainte de semnarea contractului. Se pare insa ca problema cea mai mare care l-a impiedicat pe mijlocasul sirb sa semneze cu gruparea olteana a fost contractul care i s-a propus, Bogdanovici urmind sa-si incaseze tot salariul numai daca ar fi jucat 75% din meciurile oficiale ale Universitatii. Nici jucatorul si nici impresarul sau nu au fost de acord cu acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS