12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGilortul nu are sponsori, iar Senaco nu are jucatori

Gilortul nu are sponsori, iar Senaco nu are jucatori

Doar cinci dintre cele sase formatii gorjene care vor activa in viitorul sezon in seria a VI-a a Diviziei C si-au reluat pina acum pregatirea. Fara probleme financiare sau de lot, Minerul Matasari se afla de luni in cantonament la Baile Herculane impreuna cu Minerul Motru. Elevii lui Constantin Trifu au sustinut deja o serie de jocuri de verificare si au luat parte si la trialul de selectie de la Tirgu Jiu.

Fiind sustinuta financiar tot de CNLO si UFSMO, recent promovata Minerul Rovinari s-a intarit cu o serie de fotbalisti de la Pandurii, iar pentru pregatirea de vara va pleca in cantonament in Italia, dupa revenirea divizionarei B din Tirgu Jiu. Singura problema cu care se confrunta acum antrenorii Mihai Stelescu si Viorel Cioara este aceea a locului de antrenament, terenul de la Moi fiind in refacere.

Cea mai harnica dintre divizionarele gorjene este Petrolul Ticleni, care si-a reluat pregatirea in localitate inca de pe 8 iulie. In acest timp, antrenorul Gheorghe Mazilu a testat o serie de jucatori din judet, dar si de la Caracal si Craiova, din lotul avut la dispozitie in sezonul trecut renuntindu-se la sase jucatori.

Retrasa din campionatul Diviziei B inaintea incheierii turului editiei precedente de campionat, Gilortul Tirgu Carbunesti ar trebui sa se inscrie in noul sezon in campionatul Diviziei C. Din pacate, echipa din Carbunesti nu si-a reluat inca pregatirile, conducerea motivind ca lipsesc sponsorii care sa sustina financiar echipa. Desi formatiile de juniori au continuat sa activeze, sustinute fiind de primarie, echipa mare nu are inca resursele financiare pentru inscriere. Pentru miercuri, cind este programat jocul din Cupa Romaniei cu Senaco Novaci, conducerea de la Gilortul s-a pregatit sa trimita echipa de juniori republicani.

Cea de-a doua dintre formatiile gorjene care s-a confruntat cu citeva probleme la reunirea lotului este FC Senaco Novaci. Echipa lui Costica Donose ramasese doar cu 11 jucatori, dupa ce presedintele Relu Stefanoiu a renuntat la o parte din fotbalistii care au activat aici in sezonul trecut: „I-am dat afara pe toti cei care nu mai corespundeau si ne cautam jucatori tineri. Avem deja 34 de fotbalisti aici cu tot cu ce ne-a mai ramas de anul trecut. Azi au venit patru de la Rarora, doi de la Motru si patru de la Craiova.“ Pentru a-si completa formatia, Donose a organizat in ultimele zile trialuri de selectie la care au fost testati jucatorii nou veniti. Obiectivul pentru noua editie de campionat este unul realist – mentinerea in Divizia C si formarea unei echipe omogene. Primul amical a fost deja perfectat pentru simbata viitoare, cu Electro Craiova, conducerea echipei intentionind sa aduca la Novaci si pe Universitatea Craiova.

Considerata una dintre formatiile cu o evolutie constant buna in ultimele editii de campionat, divizionara C Petrolul Stoina isi va mentine acelasi lot si pentru sezonul viitor. Presedintele clubului Cornel Pirvan a spus ca nu exista fonduri pentru achizitionarea unor noi jucatori si de aceea se va merge pe lotul existent, care va fi completat cu jucatorii care au fost imprumutati pe la alte echipe. Avind un lot omogen, Petroluil Stoina isi propune pentru noul sezon un obiectiv asemanator cu cel din sezonul trecut: clasarea pe locurile unu-cinci.

In ceea ce priveste jocurile amicale, elevii lui Nicolae Diaconu au sustinut deja doua meciuri de verificare: 2-0 cu Electro Craiova si 3-0 cu Minerul Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS