26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Am alergat 14 kilometri pe zi cu... doua fracturi la piciorul sting!“

„Am alergat 14 kilometri pe zi cu… doua fracturi la piciorul sting!“

Capitanul Universitatii, Pavel Badea, 36 de ani impliniti luna trecuta, este intr-un moment destul de critic al carierei sale fotbalistice. In iarna a declarat ca, dupa campionatul 2002/2003, ar intentiona sa se retraga, dar apoi a revenit asupra acestui lucru. Spre sfirsitul perioadei de pregatire de la Poiana Brasov s-a accidentat si de atunci se afla in pauza.

– Ce face in acest moment capitanul Universitatii?

– Am fost obligat sa-mi intrerup pregatirea precompetitionala si acum stau. Cred ca situatia mea este cunoscuta: un diagnostic mi s-a spus la Brasov, altul la Craiova si un altul la Bucuresti! Stiam ca am o fractura la metatarsul piciorului sting, care necesita o pauza de trei-patru saptamini, dar la Craiova mi s-a spus ceva care m-a nelinistit: un os mort, necrozat, teribil de memorat si de grav. La Bucuresti insa, dupa o rezonanta magnetica, am aflat ca de fapt am doua fracturi de metatars si ligamentul afectat.

– Totusi, n-ai simtit nimic la Brasov in cele aproape opt zile de pregatire intensa?

– Ba da, dar trageam de mine si nu ma durea rau. Si veneam dupa o pauza. Doar cind am inceput antrenamentele cu mingea, atunci am simtit dureri. Si chiar la piciorul meu de baza, stingul. Medicul echipei mi-a zis ca ar putea fi vorba de periozita rebela.

– Cind crezi ca vei reveni efectiv pe teren?

– Nu pot acum sa spun o data precisa. Probabil ca pe la mijlocul lunii august. Depind de multi factori: disparitia fracturilor, forma mea fizica s.a.m.d.

– Ghinion, nu gluma!

– Sint riscurile meseriei de fotbalist, un risc asumat. Este un ghinion in conditiile in care eu n-am mai avut asemenea tip de accident. Mi se trage, de fapt, de la meciul cu Dinamo, cind un jucator dinamovist mi-a pus o contra. M-a durut rau dupa meci, dar am tratat durerea ca fiind o contuzie. A venit vacanta, aveam dureri, dar credeam ca vor disparea. Mai departe stiti. Am alergat la Poiana Brasov cite 14 km in fiecare zi cu… doua fracturi la piciorul sting!

– Cred ca-ti pare rau ca nu ai fost in turneul din Franta. Ce zici de acest turneu?

– La prima parte a intrebarii, raspunsul se subintelege. Imi pare bine pentru jucatorii tineri, mai ales ca Universitatea se bazeaza foarte mult pe acestia. Este o politica buna. Este o sansa deosebita pentru cei tineri. Din toate punctele de vedere acest turneu in Franta este un cistig pentru echipa. Sper ca evolutiile bune din amicalele din Franta sa fie continuate si in campionat.

– Cum vezi noul sezon pentru Universitatea?

– Am inteles ca si pentru acest campionat, obiectivul ar fi cel de anul trecut: clasarea pe locurile 1-10. Dupa parerea mea, acest obiectiv pentru Universitatea este unul modest. Dar „locurile 1-10“ poate sa fie o declaratie doar, pretentiile fiind probabil altele. In anii trecuti, se anuntau obiective indraznete – campionat sau/si cupa – si Universitatea s-a ales cu evitarea retrogradarii! Si poate este mai bine sa se faca declaratii modeste, dar cu ginduri de… cupe europene. Acolo e locul Universitatii Craiova! Asta ar merita suporterii minunati…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS