19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMihaela Popescu a debutat ca arbitru de centru

Mihaela Popescu a debutat ca arbitru de centru

La rindul sau, UEFA a decis pentru prima oara sa incredinteze unei femei arbitrarea unui meci dintr-o cupa europeana

In ultima etapa a campionatului judetean de juniori C, care s-a desfasurat simbata, a avut loc o premiera in arbitrajul gorjean. Absolventa a ultimului curs de arbitri, desfasurat la AJF Gorj, Mihaela Popescu a debutat ca arbitru de centru la jocul dintre Petrolul Ticleni si Petrolul Stoina. In aceeasi saptamina, Mihaela fusese delegata intr-o brigada feminina la jocul dintre FC Lusu Novaci si Senaco Novaci, dar acesta nu s-a disputat din cauza neprezentarii oaspetilor. Din brigada delegata la aceste jocuri au mai facut parte Monalisa Popescu si Larisa Savulea, doua dintre fetele care arbitreaza de un an meciuri in campionatul gorjean.

Colegiul de Arbitri Gorj are in prezent patru arbitre, dintre acestea doar Mihaela Popescu avind pina acum curajul de a conduce jocuri la centru. In virsta de 23 de ani, Mihaela are si alte legaturi cu sportul rege, de un an pregatindu-se in echipa de fotbal feminin a clubului FC Pandurii. Formatia la care Mihaela evolueaza pe postul de fundas central se pregateste anul acesta pentru debutul in Divizia A a fotbalului feminin.

Copiind parca intiativa Colegiului de Arbitri Gorj, UEFA a decis pentru prima oara sa incredinteze unei femei conducerea la centru unui meci dintr-o cupa europeana a barbatilor. Elvetiana Nicole Petignat va arbitra pe 14 august, in turul preliminar al Cupei UEFA, meciul dintre formatiile Aik Solna (Suedia) si Fylkir (Islanda).

Nicole Petignat, care are 36 de ani si este originara din Jura elvetiana, arbitreaza de patru ani meciuri masculine de nivel inalt in Elvetia. In 1999 ea a condus la centru finala Cupei Mondiale feminine dintre SUA si China. Nicole Petignat va fi prima femeie care va oficia intr-o competitie masculina organizata de UEFA in calitate de central. Totusi, doua frantuzoaice, Nelly Viennot si Corinne Lagrange, au avut deja ocazia sa arbitreze in Liga Campionilor, cea mai prestigioasa dintre competitiile de club europene, in calitate de asistenti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS