19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au cistigat turneul de la Tirgu Jiu

Pandurii au cistigat turneul de la Tirgu Jiu

Turneul de selectie desfasurat sub titulatura Memorialul „Gheorghe Iorga“ a reunit in ultimele zile, la Tirgu Jiu, peste 100 de fotbalisti. Pe linga jucatorii celor sase formatii participante, au fost prezenti insa foarte multi aspiranti la un loc in aceste echipe, in mare parte tineri care au terminat acum junioratul, dar si fotbalisti ajunsi la maturitate aflati in cautarea unui loc de munca.

Criza financiara din fotbalul romanesc a dus la crearea unui miraj in jurul acestor formatii gorjene, care se bucura totusi de o oarecare stabilitate. Foarte multi dintre jucatorii veniti in probe erau din Bucuresti sau Craiova, dar si din zone mai indepartate. Rezultatele selectiei urmeaza sa fie facute publice in aceasta saptamina, cind antrenorii trebuie sa-si definitiveze loturile pentru a pleca in cantonamente.

Pandurii si Minerul Motru au ajuns in finala

Favoritele turneului care este dotat cu Cupa „Gheorghe Iorga“, oferita in memoria fostului lider de sindicat din Bazinul Minier Motru, erau cele doua formatii divizionare B, Pandurii Tirgu Jiu si Minerul Motru. Acestea au si reusit sa se impuna in clasamentul final al celor doua grupe, iar duminica dupa-amiaza si-au disputat finala.

Aflati in aceeasi grupa cu Minerul Matasari si Minerul Berbesti, Pandurii au reusit sa cistige primul joc si l-au terminat la egalitate pe cel de-al doilea. Emil Sandoi si-a testat in jocul cu Minerul Matasari (scor 4-0, au inscris: Vintilescu de doua ori, Popete si A. Popescu) lotul de baza: Hirsu, Trofin, C. Popescu, Radoi, Cristea, Arcanu, Gaman, Stefan, Popete, Vintilescu si Adi Popescu, in repriza a doua fiind introdusi in teren trei fotbalisti de la Scoala „Gica Popescu“: Badoiu, Predoi si Dusca, precum si Dobre de la FC National. Echipa a doua de la Pandurii a avut de infruntat in cel de-al doilea joc pe recent retrogradata Minerul Berbesti, elevii lui Vasile Ilinca dind o replica buna formatiei care avea in componenta atit jucatori din lot, cit si fotbalisti aflati in probe.

Gabi Zahiu a adoptat o tactica opusa, folosind in primul joc din grupe doar jucatori aflati in probe la Minerul Motru. Rezultatul jocului cu proaspata divizionara C, Minerul Rovinari, a fost egal, 0-0. In jocul cu Minerul Mehedinti, Gabi Zahiu si-a folosit titularii, care au reusit sa cistige cu 3-1. In urma jocurilor din prima zi de turneu, Pandurii si Minerul Motru conduceau in grupe, situatia raminind neschimbata si dupa cele doua meciuri programate duminica dimineata: Minerul Matasari – Minerul Berbesti 0-1 si Minerul Rovinari – Minerul Mehedinti 0-1.

Popete a facut diferenta

In finala, Pandurii s-au impus cu scorul de 3-2, dupa ce Minerul Motru a deschis scorul si a condus cu 2-1 la pauza. Primul gol al motrenilor a fost inscris de Noata, cu un sut puternic de la 20 de metri, care l-a luat prin surprindere pe portarul Balaet. Pandurii au egalat in minutul 25, in urma unui penalti dictat de arbitrul Marius Zgovancu la un fault in careu asupra lui Vintilescu. Acesta a fost transformat de Adi Popescu, iar la zece minute Motru a preluat din nou conducerea prin acelasi Noata, cu o executie similara primei reusite. La pauza, antrenorul Emil Sandoi l-a inlocuit pe portarul Balaet cu Hirsu si pe Gaman cu Lecoviste, jucator care a si egalat pentru 2-2, cu o lovitura de cap din apropierea portii. Scorul final, 3-2 pentru tirgujieni, a fost stabilit de Popete, unul dintre cei mai buni jucatori de la Pandurii in acest meci. Situatia fostului component al divizionarei A Farul nu este inca rezolvata, conducerea marinarilor cerind o suma semnificativa (60.000 de dolari) pentru revenirea acasa a fotbalistului.

Pe linga primele doua echipe care au evoluat in meciurile din grupe ale turneului, Emil Sandoi a mai testat 30 de jucatori veniti din mai toate colturile tarii. Tehnicianul urmeaza sa se hotarasca in urmatoarele zile citi dintre cei aflati in probe vor ramine la Pandurii si daca se va realiza vreun transfer de la formatiile participante la acest trial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS