9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Stanica a adus in Banie cel mai important trofeu

Victor Stanica a adus in Banie cel mai important trofeu

Jucatorul craiovean de tenis Victor Stanica, dublu legitimat la CSM Craiova si WTT 2001 Vicenza (Italia), a cistigat Campionatele internationale de juniori ale Romaniei, turneu de prima categorie, care s-a desfasurat in perioada 30.06 – 6.07, la Bucuresti. La aceasta competitie au participat cei mai valorosi sportivi ai categoriei de 16 ani, atit din tara, cit si din Grecia, Israel, Moldova, Ucraina, Italia si Turcia.

Victor Stanica, favoritul numarul unu al acestui turneu, l-a invins in finala, cu scorul de 6-0, 6-2, pe favoritul numarul sase al competitiei, Alexandru Lazar. Cistigarea acestei competitii vine dupa doua luni in care juniorul craiovean a participat la alte turnee, avind o comportare foarte buna. Victor Stanica s-a clasat pe locul trei la Campionatele internationale ale Romaniei (12-17.05), rezervate categoriei de 18 ani, si la Turneul international de la Bologna – Italia (3-7.07). A fost finalist la Turneul de seniori de la Breganza – Italia (22-29.06).

In urma acestor rezultate, tinarul jucator de tenis din Craiova ocupa pozitia 16 in clasamentul ETA, pentru categoria de virsta 16 ani, cu un total de 245 de puncte. Dupa cum declara tatal tenismanului, instructorul Marin Stanica, sportivul intentioneaza sa urce intre primii sapte jucatori, in clasamentul ETA. „Victor si-a propus, in urma circuitului de patru turnee la care va participa – Mamaia (unde se afla in prezent), Ulm (Germania), Waiblingen (Germania) si Krems (Austria) – sa ajunga in primii sapte clasati si sa participe la Mastersul care va fi organizat pentru categoria sa de virsta“, a spus Marin Stanica.

Victor Stanica, fost campion national pe echipe in 2001, impreuna cu Vointa Craiova, a reusit sa aduca in Banie cel mai bun trofeu pentru tenisul craiovean, la simplu, titlul de campion international al Romaniei. Sora sa, Oana Stanica, de 13 ani, a participat si ea la Internationalele de la Bucuresti, fiind eliminata, in optimi, de ocupanta locului doi la categoria 16 ani, pretendenta la titlu, Corina Corduneanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS