20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDon King nu vrea sa vina in Romania

Don King nu vrea sa vina in Romania

Promotorul american Don King, care ii reprezinta interesele pugilistului Miguel Callist, a refuzat o prima oferta a clubului canadian Interbox pentru organizarea meciului dintre Leonard Doroftei si boxerul panamez in Romania, informeaza presa panameza.

In aceste conditii, data si locul de disputare a intilnirii pentru titlul mondial WBA dintre Doroftei, detinatorul centurii, si Callist, challengerul numarul unu, vor fi stabilite in urma licitatiei care va fi organizata miine, de World Boxing Association, la hotelul „Orleans“, din Las Vegas.

Conform lui Jose Oliver Gomez, un oficial WBA, la aceasta licitatie urmeaza sa participe firme agreate de forul mondial, precum si reprezentantii Interbox si Don King Promotion. „Licitatia va porni de la 150.000 de dolari, iar cei mai interesati de obtinerea organizarii acestui meci vor fi cu siguranta reprezentantii celor doi pugilisti“, a precizat Gomez.

Leonard Doroftei, care se afla in vacanta in Romania, a anuntat ca va accepta sa boxeze cu Miguel Callist numai pentru o bursa de aproximativ un milion de dolari.

Miguel Callist, care va boxa astfel in premiera pentru un titlu mondial, a revenit din SUA in Panama, unde, incepind de saptamina viitoare, isi va relua antrenamentele. Antrenorul lui Callist, Rigoberto Garibaldi, a anuntat ca va stabili planul de pregatire imediat dupa incheierea licitatiei de la Las Vegas, atunci cind va cunoaste data si locul de disputare a intilnirii. „Dorin este un foarte bun luptator, dar are anumite puncte mai slabe. Callist are o alonja mai buna, este mai ager si ar putea domina o lupta de la semidistanta“, a spus Garibaldi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS