9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Chivu era primul pe lista mea!“

„Chivu era primul pe lista mea!“

Internationalul roman Cristian Chivu se afla la Roma pentru a efectua vizita medicala si a completa transferul sa1u la echipa de fotbal AS Roma, cu care urmeaza sa semneze un contract pe cinci ani, clubul Ajax urmind sa primeasca 18 milioane de euro, informeaza site-ul calciomercato.com.

Chivu a aterizat marti seara pe Aeroportul Fiumicino la ora locala 22.10, alaturi de directorul sportiv al clubului roman, Franco Baldini. Jucatorul roman, care a devenit cel mai scump jucator roman din toate timpurile, va primi un salariu anual de 1,8 milioane de euro (aproximativ doua milioane dolari), cu care il va depasi pe liderul „tricolorilor“ de pina acum, Cosmin Contra (Atletico Madrid), care are un salariu de 1,8 milioane dolari.

„Totul s-a petrecut foarte repede“

„Imi pare rau ca plec de la Amsterdam, dar sint fericit ca voi juca in Italia. Era o dorinta mai veche si acesta este un pas mare pentru cariera mea“, a spus Chivu. „Stiam ca astazi (marti – n.r.) era ultima zi in care se putea face un transfer si a fost foarte ciudat la antrenament. Ieri (luni – n.r.) au fost doar discutii, dar astazi s-a finalizat transferul. Bineinteles ca sint fericit, pentru ca voi juca pentru un club italian. Am avut patru ani extraordinari la Amsterdam, cu lucruri bune si mai putin bune. Acum plec, pentru ca asa e viata. Le-am spus colegilor si au inteles. Nu-mi amintesc exact ce au spus, pentru ca totul s-a petrecut foarte repede. Voi merge la Roma, dar revin la Amsterdam saptamina viitoare si sper ca voi fi binevenit aici intotdeauna“, a adaugat capitanul nationalei. Cele 18 milioane de euro vor fi platite de AS Roma in trei transe anuale.

Antrenorul formatiei romane, Fabio Capello, s-a aratat extrem de satisfacut de aceasta tranzactie. „Chivu era primul pe lista mea“, cu referire la faptul ca romanii negociau si cu brazilianul Lucio, de la Leverkusen. Transferul lui Chivu la Roma reprezinta si pentru Ajax cel mai mare din istoria sa, dupa cum a precizat directorul „lancierilor“, Arie van Eijden.

Antrenorul lui Ajax, Ronald Koeman, si-a exprimat regretul pentru pierderea capitanului echipei. „E mare pacat ca pleaca de la Ajax, dar cred cu nu ar fi trebuit sa-l oprim. Chivu lasa in urma sa amintiri extraordinare“, a spus Koeman.

Ajax si AS Roma s-au intilnit in faza a doua a grupelor Ligii Campionilor in sezonul trecut, terminind la egalitate meciul din Italia, 1-1, in timp ce partida de la Amsterdam s-a incheiat cu victoria olandezilor (2-1).

Chivu a fost „jucatorul anului“ in Olanda in 2002

Cristian Chivu s-a nascut pe 26 octombrie 1980, la Resita, debutind la echipa locala in 1997. Un an mai tirziu s-a transferat la Universitatea Craiova, pentru 250.000 de dolari, iar dupa o jumatate de sezon a plecat la Ajax, pentru 2,5 milioane dolari.

Chivu a debutat la Ajax pe 30 septembrie 1999, in Cupa UEFA, cu Dukla Banska Bystrica, meci terminat cu scorul de 3-1 pentru Ajax. A cistigat campionatul si Cupa Olandei in 2002, Cupa „Johan Cruijff Shield“ in 2002 si turneul de la Amsterdam in 2001. In 2002, Chivu a fost votat drept „jucatorul anului“ de publicatiile olandeze De Telegraaf si Voetbal International, primind si titlul de fotbalistul anului in Romania, iar pe site-ul oficial al UEFA a fost ales in echipa europeana a anului 2002.

Pentru Ajax, Cristian Chivu a jucat in patru ani 107 meciuri de campionat si a marcat 13 goluri. De asemenea, a disputat 26 de meciuri in cupele europene si opt in Cupa Olandei. A evoluat in echipa nationala de 28 de ori si a marcat doua goluri.

Cristi Chivu crede ca plecarea in Italia nu poate fi decit un pas inainte in cariera sa. „Am visat sa joc intr-o echipa unde Francesco Totti este capitan. Impreuna vom cistiga ceea ce nu am reusit la Ajax Amsterdam. Iar alaturi de antrenorul Fabio Capello nu pot decit sa invat“, a spus Chivu la sosirea pe Aeroportul din Roma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS