28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFoe suferea de hipertrofie cardiaca

Foe suferea de hipertrofie cardiaca

Decesul fotbalistului camerunez Marc-Viviane Foe a fost cauzat de o hipertrofie cardiaca, a anuntat, la inceputul saptaminii, in cadrul unei conferinte de presa, procurorul Republicii Franceze, Xavier Richaud, citat de AFP. Analizele toxicologice, anatomice si patologice, efectuate dupa autopsie, au demonstrat ca in organismul lui Foe nu se aflau substante dopante.

Richau a mentionat ca fotbalistul camerunez suferea de o cardio-miopatie hipertrofica a ventricului sting, afectiune ce nu ar fi putut fi depistata decit in urma unui examen medical complex. Malformatia inimii ar fi putut fi provocata de eforturile depuse de-a lungul timpului de Foe.

Analizele au fost efectuate de specialisti in toxicologie si dopaj de la laboratorul antidoping din Lausanne, recunoscut de Comitetul International Olimpic. Procurorul Republicii Franceze a precizat ca analizele au fost efectuate pe esantioane de singe, urina si par.

Marc Viviane-Foe a fost inmormintat luni, la Yaounde. La funeralii au asistat si presedintele Camerunului, Paul Biya, si cel al FIFA, Joseph Blatter. Marc-Viviane Foe a decedat, pe data de 26 iunie, pe terenul stadionului „Gerland“ din Lyon, in timpul partidei dintre echipele Camerunului si Columbiei, din semifinalele Cupei Confederatiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS