20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTurul ciclist al Romaniei debuteaza miine la Craiova

Turul ciclist al Romaniei debuteaza miine la Craiova

Cea de-a 40-a editie a Turului ciclist al Romaniei va debuta miine pe velodromul din Parcul „Romanescu“, cind echipele inscrise in competitie vor avea de strabatut un traseu de 3,33 kilometri. Fata de anul trecut, cind la Craiova s-a fixat linia de sosire, anul acesta, Bania va fi locatia din care se va da, duminica, startul oficial al competitiei. Startul festiv va fi dat in fata Primariei, urmind ca de la velodrom sa se dea startul tehnic. Sosirea va fi pe 13 iulie, in Buzau.

Turul Romaniei are un traseu de 1.340 de km, care va fi parcurs in opt etape. Caravana urmeaza sa treaca prin Baile Herculane, Deva, Alba Iulia, Tirgu Mures, Sibiu, Curtea de Arges, Brasov, Bacau. La competitie si-au anuntat participarea alergatori din Olanda, Germania, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Grecia. Romania va participa cu o selectionata si patru echipe de club.

Se vor alcatui clasamentul individual al etapei, cu o bonificatie de 10 secunde pentru primul sosit, clasamentul etapei pe echipe, clasamentul general individual (tricoul galben), clasamentul general pe echipe, clasamentul sprinterilor (tricoul rosu), al cataratorilor (tricoul verde), al combativitatii (tricolul alb) si un clasament al participantilor sub 23 de ani (tricoul albastru).

Conform regulamentului cursei, pentru toti participantii este obligatoriu sa poarte casca de protectie din material dur. Cistigatorii de etapa, purtatorul tricoului galben si doi alergatori alesi prin tragere la sorti vor fi supusi, de catre organizatori, unor controale antidoping. Ciclistii care vor sosi cu o intirziere mai mare de 10 la suta din timpul invingatorului etapei vor fi eliminati din cursa pentru depasirea timpului de control, care poate fi marit la 15 la suta, in cazul unor conditii atmosferice deosebit de grele. Este strict interzisa trecerea pasajelor de nivel inchise la trecerea peste calea ferata.

Iata programul complet al cursei: 5 iunie – prolog: contratimp pe velodromul din Craiova – 3,330 km; 6 iunie – Etapa I: Craiova – Baile Herculane (157 km); 7 iunie – Etapa a doua: Baile Herculane – Deva (192 km); 8 iunie – Etapa a treia: Alba Iulia – Tirgu Mures (141 km); 9 iunie – Etapa a patra: Tirgu Mures – Sibiu (145 km); 10 iunie – Etapa a cincea: Sibiu – Curtea de Arges (135 km); 11 iunie – Etapa a sasea: Baraj Vidraru – Brasov (164 km), cu escaladarea virfului de la Bilea Lac (2.020 m); 12 iunie – Etapa a saptea: Brasov – Bacau (180 km); 13 iunie – Etapa a opta: Bacau – Buzau (171 km).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS