13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Sper sa-i transfer pe Lux, Barbosa si Bengondo“

„Sper sa-i transfer pe Lux, Barbosa si Bengondo“


Reprezentanti ai Consiliului Local Craiova si ai FC Universitatea au avut ieri-dimineata, la sediul clubului, o intilnire de „lucru“ in privinta stadionului „Ion Oblemenco“. L-am abordat pe patronul clubului, Dinel Staicu, in legatura cu problemele analizate, dar si cu altele, legate de FC Universitatea.

– Ce probleme au fost abordate?

– Organizatorice, legate doar de administrarea stadionului „Ion Oblemenco“. De fapt, s-au impartit responsabilitatile de acolo.

– Anume?

– Cheltuielile legate de terenul de joc, respectiv apa folosita, utilajele aferente (compresor, masini de tuns iarba etc.), salariatii, se suporta integral de FC Universitatea. De asemenea, cheltuielile legate de intretinerea celor doua vestiare (gazde, oaspeti) vor fi decontate tot de la FC Universitatea. S-au delimitat, cum s-ar spune, cheltuielile. Spun asta deoarece pina acum, timp de un an, eu am platit la stadion totul (gaze, caldura, curent), desi acolo exista si un microhotel al CSM. Nu mai accept asa ceva, doresc o contorizare separata, adica fiecare sa-si plateasca consumurile. Probabil ca vor comenta multi dupa chestia asta.

– Apropo de stadion: aveti vreo confirmare oficiala de la FRF ca meciul Romania – Luxemburg (6 septembrie) va fi tot pe „Ion Oblemenco?“

– Oficial nu exista o asemenea decizie a FRF, doar neoficial stim ca s-ar putea desfasura pe „Ion Oblemenco“. Ar fi o onoare pentru Craiova, ca de obicei.

– Ce stiti de problema centrului de copii si juniori, de ce se amina luarea unor decizii operative? Campionatul incepe luna viitoare…

– Intrebarea aceasta, binevenita, ar trebui s-o adresati celor de la consiliul judetean. Printr-o hotarire a CJ au fost alocate pe hirtie trei miliarde de lei, dar acesti bani, de fapt, nu ni i-au dat! Si asta in conditiile in care bugetul este alocat. Ce comentarii sa mai fac? Ar trebui sa faca ceva. In primul rind, ar trebui sa se faca o predare-primire conform legilor s.a.m.d. Eu am fost clar. Mai departe ar trebui ca si presa iubitoare de sport sa-i sensibilizeze pe cei de la CJ. Eu lupt sa aduc jucatori la echipa mare…

– Si care ar fi rezultatele de ultima ora ale acestei lupte?

– Ultimele noutati? Trebuia de miercuri sa ajunga in Romania camerunezul Bengondo, s-ar putea ca astazi (ieri – n.r.) sa ajunga. M-am inteles cu impresarul in privinta argentinianului Javier Lux, un fotbalist consacrat. Este posibil sa ajunga in Franta sau, daca apar probleme, la Craiova. Nu stiu acum care este relatia cu Argentina, nu stiu deci problema vizelor, acesta ar putea fi motivul pentru care s-ar putea ca Lux sa mai intirzie. Barbosa? Sper ca in sfirsit sa-l vedem in Franta.

– Acestea ar fi noutatile, adica Bengondo, Lux si Barbosa?

– Probabil ca si singurele.

– Paduret?

– Am avut o discutie cu Paduret, dar lui ii expira contractul cu Sportul in 9 septembrie. Vedem atunci daca va exista vreo posibilitate legala de a-l transfera la Universitatea.

– Cind plecati in Franta? Simbata este programat un meci deosebit de interesant: Bordeaux – Universitatea.

– In ziua acestui meci am promis ca voi onora invitatia domnului Dumitru Dragomir de a fi la nunta fiului, Bogdan. A doua zi, duminica, 6 iulie, urc in avion si plec in Franta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS