12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Briliantul“ vrea sa fie capitan la AC Parma

„Briliantul“ vrea sa fie capitan la AC Parma

Atacantul roman Adrian Mutu a anuntat ca doreste sa primeasca banderola de capitan al echipei italiene de fotbal AC Parma, dupa ce internationalul francez Sabri Lamouchi, cel care indeplinea aceasta functie de drept, s-a transferat la Inter Milano, relateaza agentia Datasport.

Mutu a discutat telefonic cu presedintele Calisto Tanzi, caruia i-a comunicat ca doreste sa ramina la Parma si sa devina capitan al echipei, dupa plecarea lui Lamouchi. Internationalul roman doreste, de asemenea, sa-i fie marit salariul, de la 800.000 de euro pe sezon, la un milion de euro, a mai notat sursa citata.

In ultimele zile, echipa italiana care a cistigat Liga Campionilor, AC Milan, se pare ca a revenit asupra ideii de a-l achizitiona pe Adi Mutu, care a lasat sa se inteleaga, in repetate rinduri, ca este fericit la Parma. Atacantul roman de 24 de ani a facut un sezon spectaculos pentru parmegieni, anul acesta pretul fixat de oficialii clubului sau pentru un eventual transfer urcind pina la 30 de milioane de euro. Acestea fiind spuse, „Rossonerri“ nu s-au aratat prea grabiti sa semneze cu internationalul roman, dat fiind situatia financiara dificila in care se afla. Oferta pe care AC Milan a facut-o Parmei pentru Mutu consta in cedarea unui jucator, la care s-ar adauga o suma de bani ca diferenta. Jucatorul care ar urma sa fie cedat in schimbul „stranierului“ roman este Jon Dahl Tomasson.

Cealalta echipa de care a fost legat numele lui Adrian Mutu in vederea unui transfer, Lazio Roma, asteapta momentul in care vinzarea lui Claudio Lopez la Valencia va fi finalizata, precum si gasirea unui posibil cumparator pentru Gaizka Mendieta. Banii rezultati din aceste transferuri ar urma sa fie folositi pentru achizitionarea jucatorului roman care a urcat pina pe locul al doilea in topul golgheterilor din Serie A, in sezonul 2002/2003.

Formatia AC Parma isi va relua pregatirile pentru noul sezon pe 18 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS