14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCariera lui Hagi depinde de jucatorii romani

Cariera lui Hagi depinde de jucatorii romani

• „Regele“ i-a luat la Bursaspor pe Vintila, Miu, Frasineanu si Ganea • La rindul sau, Giani Kirita este la un pas de a se transfera de la Dinamo la Samsunspor

Internationalul roman Ionel Ganea a plecat la sfirsitul saptaminii in Turcia, pentru a-si negocia contractul cu gruparea Bursaspor, al carei antrenor principal este Gheorghe Hagi. Ganea a refuzat sa faca orice declaratie la plecarea de pe Aeroportul International Otopeni. Alaturi de Ganea, au plecat in Turcia alti trei jucatori romani, Iulian Miu, Cornel Frasineanu si Bogdan Vintila, care au semnat deja contracte cu Bursaspor, si fostul international Gheorghe Popescu.

Fostul capitan al echipei nationale a anuntat ca, in luna septembrie, va sustine examenul pentru obtinerea licentei de agent FIFA si a precizat ca, din acest motiv, a dorit sa asiste la transferurile jucatorilor romani in campionatul Turciei. „Cei patru romani care au ajuns acolo sint jucatori de valoare. Trei dintre ei sint chiar internationali, iar Frasineanu este un fotbalist pe care Gica (Hagi – n.r.) si l-a dorit foarte mult si sint convins ca va face fata campionatului turc. Sper ca, asa cum eu, Hagi, Adrian Ilie, Filipescu am facut lucruri frumoase la Galatasaray, tot asa sa aiba si ei performante. Pentru Bursaspor, o calificare in cupele europene ar fi o performanta foarte mare“, a spus Popescu.

Gheorghe Popescu a estimat ca preluarea functiei de antrenor principal al echipei Bursaspor reprezinta un pas important pentru Hagi si doreste sa fie alaturi de el in acest moment. „Este primirea pe care Gica o merita, pentru ca a facut atitea lucruri extraordinare pentru fotbalul din Turcia. Pacat ca nu a avut parte de acelasi tratament din partea lumii fotbalistice de la noi. Sper sa aiba rezultate bune pentru ca sentimentele suporterilor nu vor mai fi atit de frumoase daca lucrurile nu vor merge bine. Cred in capacitatea lui Gica de antrenor, cred in jucatorii romani care s-au transferat la echipa lui. Sint convins ca impreuna cu ei va avea succesele pe care si le doreste“, a spus Popescu, referitor la primirea facuta lui Hagi la Bursa, cind aproape 2.000 de persoane l-au asteptat pe fostul international roman pe aeroportul din localitatea turca.

„Stranierii“ romani spera sa nu se faca de ris

Fundasul Iulian Miu considera ca exigentele in campionatul Turciei vor fi mult mai mari, avind in vedere ca fotbalul turc a progresat foarte mult in ultimul timp. „Obiectivul echipei este, cred, prezenta intr-o cupa europeana si vom face tot posibilul sa ne clasam cit mai sus. Fotbalul turcesc a progresat foarte mult in ultima vreme si exigentele vor fi mult mai mari decit in campionatul nostru. Consider ca transferul in Turcia este un nou pas si spre echipa nationala, unde trebuie sa continuu ceea ce am inceput. In Turcia va fi mult mai bine pentru mine, iar daca voi evolua constant, poate voi prinde si un post de titular la echipa nationala. Totul depinde numai de mine“, a spus Miu.

Iulian Miu considera ca pentru jucatorii romani de la Bursaspor va fi un avantaj faptul ca antrenor este Gheorghe Hagi. „Este un plus pentru noi ca il avem antrenor pe Gica Hagi. Eu am mai lucrat cu el si trebuie neaparat sa facem treaba buna. M-a impresionat foarte mult primirea facuta lui Hagi si acum ne dam seama cit de iubit este in Turcia. Cariera lui Hagi depinde si de noi“, a afirmat Miu.

Portarul Bogdan Vintila a declarat ca este emotionat, deoarece va evolua pentru prima oara la o echipa din strainatate. „Am ceva emotii pentru ca este o experienta noua pentru mine si, fiind primul meu contract cu o echipa din strainatate, plec spre necunoscut, dar este bine ca voi fi alaturi de alti romani. Campionatul turc este o noua provocare“, a spus portarul roman.

Bogdan Vintila considera ca Bursaspor este o echipa valoroasa, chiar daca, in sezonul trecut, nu a avut rezultate exceptionale. „Asa cum il stiu pe Hagi sint convins ca vom reusi. Ne asumam totodata si o mare responsabilitate pentru ca reusita lui Hagi ca antrenor depinde si de noi. Bursaspor este o echipa de top, insa anul trecut a avut un sezon mai slab. Acest lucru nu inseamna ca au o echipa slaba. Imi pare bine ca voi infrunta alti romani. Inseamna ca au valoare daca au ajuns acolo“, a spus Vintila. Bogdan Vintila a mentionat ca jucatorii romani i se vor adresa lui Hagi cu apelativul „mister“.

Duminica seara a plecat in Turcia si jucatorul Giani Kirita, care a fost transferat de la Dinamo Bucuresti la Samsunspor, unde antrenor este Gheorghe Multescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS