22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportIon Craciunescu are piinea si cutitul arbitrajului romanesc

Ion Craciunescu are piinea si cutitul arbitrajului romanesc

Instalat de curind in fruntea Comisiei Centrale de Arbitri, Ion Craciunescu a prezentat marti noua structura a institutiei pe care o conduce. Din Biroul CCA, care va avea putere decizionala, vor face parte Ion Craciunescu, Nicolae Rainea si Ioan Igna, ultimul urmind sa se ocupe si de arbitrii de perspectiva. Din Comisia de perfectionare, evaluare, promovare si retrogradare, care va fi condusa de Mircea Nesu, vor mai face parte Aron Huzu, Dan Petrescu si Gheorghe Constantin. George Ionescu si Constantin Gheorghe se vor ocupa cu delegarile la juniori, iar Romeo Stincan va face delegarile la Divizia C. Comisia economica si de marketing va fi formata din Vasile Avram si Patritiu Abrudan, iar George N. Gherghe va fi consilier. Secretar general executiv al CCA va fi Florin Verigeanu. Delegarile la Divizia A si B vor fi facute numai de Ion Craciunescu.

„«Caruta» arbitrajului romanesc trebuie urnita“

In prima conferinta de presa pe care a tinut-o in postura de presedinte al CCA, Ion Craciunescu a spus ca principalul obiectiv este sa imbunatateasca imaginea arbitrilor romani. „«Caruta» arbitrajului romanesc este impotmolita si trebuie sa o urnim din punctul de vedere al imaginii si al credibilitatii. Sper ca arbitrii sa nu mai fie scosi ca eroi principali, vrem ca ei sa nu mai fie in prim-planul meciurilor“, a spus Craciunescu. Pentru atingerea acestor obiective, presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ca ii va da mina libera lui Ion Craciunescu. „CCA va avea autonomie si independenta“, a precizat Mircea Sandu.

„Avem nevoie si de Grigorescu“

Dupa ce i-a spus fostului presedinte al CCA, Nicolae Grigorescu, ca nu mai are nevoie de el, Ion Craciunescu se pare ca a revenit la sentimente mai bune fata de fostul sau coleg. „Avem nevoie si de Grigorescu si sint dispus sa fac o punte de legatura“, a spus Craciunescu. La rindul sau, presedintele Mircea Sandu a sustinut ca CCA are nevoie de Grigorescu. „Avind in vedere nivelul de intelegere si maturitate pe care il demonstreaza cei doi, cred ca vor putea sa-si rezolve problemele sprijinindu-se reciproc, spre binele arbitrajului romanesc. Este nevoie si de Grigorescu, un nume important, care are experienta, atit ca fost arbitru asistent, cit si ca presedinte al CCA“, a mentionat Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS