13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Stiinta CFR Craiova a promovat in Divizia C

FC Stiinta CFR Craiova a promovat in Divizia C

• Comitetul Executiv al FRF a sanctionat ieri Chimia cu meci pierdut (0-3), desi pe teren Chimia s-a impus in fata CFR cu 3-1 • Chimia intentioneaza sa se adreseze UEFA

Reamintim, in ultima etapa a Diviziei D Dolj, Chimia Craiova a invins pe Stiinta CFR Craiova cu 3-1 si astfel s-a clasat pe primul loc, ceea ce insemna si promovarea Chimiei in Divizia C. In meciul respectiv, Chimia a folosit un jucator, Al. Udrea, caruia oficialii de la CFR Stiinta i-au contestat dreptul de joc. Ce s-a intimplat? Respectivul fotbalist a fost transferat in aceasta primavara de la Severnav Drobeta Turnu Severin la Chimia Craiova, existind insa o neconcordanta scriptica: data la care transferul lui Udrea a fost inregistrat la clubul cedent (CS Severnav), 10 martie 2003, este ulterioara celei la care transferul figureaza la AJF Dolj, 7 martie 2003, data la care Chimia nu a prezentat pe linga acordul de transfer si licenta jucatorului.

CFR Craiova a contestat dreptul de joc al lui Udrea, iar AJF Dolj a respins apelul ceferistilor. Ieri insa comitetul executiv al FRF a judecat recursul celor de la Stiinta CFR si a decis: sanctionarea Chimiei cu meci pierdut (0-3) si avertisment pentru AJF Dolj. Urmare acestei decizii, definitiva, echipa care promoveaza este CFR Stiinta Craiova.

Marcel Iancu (CFR Craiova): „S-a facut dreptate“. Gheorghe Baiasu (Chimia): „Am auzit ca am fi pierdut meciul la masa verde, dar n-am fost instiintati oficial. Sintem nedumeriti si ne intrebam pe ce baza a judecat FRF cazul nostru, mai ales ca atit AJF Dolj, cit si Chimia nu au fost invitati la judecata. Este o nemernicie, iar eu cu nemernicii nu ma lupt. Transferul lui Udrea este legal: el a fost inregistrat pe 7 martie, jucatorul a primit drept de joc pe 10 martie si abia pe 16 martie a evoluat in echipa noastra. Nu vad unde este ilegalitatea? Cred ca ne vom adresa la UEFA deoarece avem dreptate si, repet, este o nemernicie“.

Nicu Neagoe (presedinte AJF Dolj): „Nu comentez acum deoarece n-am primit adresa oficiala. Pentru AJF Dolj campioana este Chimia Craiova, cea mai buna echipa si care pe teren a cistigat in meciul direct cu 3-1. In Romania de astazi insa se pot intimpla multe. Reamintesc, Udrea a fost transferat legal la Chimia, conform regulamentului in vigoare si doar o greseala birocratica, omeneasca si explicabila a facut sa se intimple toata aceasta tevatura“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS