15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAl 29-lea titlu pentru Real Madrid

Al 29-lea titlu pentru Real Madrid

Real Madrid a cucerit duminica, pentru a 29-a oara, titlul de campioana a Spaniei. In ultima etapa din Primera Division, echipa din capitala Spaniei a invins cu 3-1 pe Atletic Bilbao.

Real Madrid, care avea, inainte de ultima etapa, doua puncte in avans fata de principala urmaritoare, Real Sociedad, a inceput in forta partida de pe „Santiago Bernabeu“, reusind sa preia conducerea dupa doar noua minute de joc, prin golul marcat de Ronaldo. Luis Figo l-a gasit bine plasat, pe partea stinga, pe Roberto Carlos, care i-a pasat atacantului brazilian, golul fiind o simpla formalitate. Cu zece minute inainte de finalul primei reprize, jucatorul lui Bilbao, Bittor Alkiza, a reusit sa egaleze in urma unei actiuni personale, ajutat si de o greseala a aparatorului madrilen Fernando Hierro. Pina la pauza, Ronaldo a obtinut o lovitura libera, transformata de Roberto Carlos. In minutul 61, Ronaldo si-a trecut in palmares o noua reusita, dupa o pasa primita de la Zinedine Zidane.

Real Madrid a incheiat sezonul cu un total de 78 de puncte, la doua puncte diferenta de urmatoarea clasata, Real Sociedad, care a invins si ea, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formatia Atletico Madrid. Golurile echipei Real Sociedad au fost marcate de Kovacevici (’50), De Pedro (’56) si Nihat (’73).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS