22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea s-a innoit cu Cristescu!

Universitatea s-a innoit cu Cristescu!

Alb-albastrii au inceput ieri pregatirile pentru noul sezon competitional, dupa numai trei saptamini de vacanta. Aseara, la ora 18.00, la cantonamentul din Lunca Jiului, Sorin Cirtu a strigat catalogul, de la apel lipsind „stranierii“ Guso, Daouda, McBreen, precum si jucatorii care au facut parte din loturile nationale ale Romaniei, Plesan, Bundea, Stoianof si Cl. Tudor. Toti cei sapte fotbalisti enumerati mai sus se vor prezenta miine la antrenamente. Desi era si el invoit pina vineri, deoarece a jucat pentru selectionata de tineret a tricolorilor in Norvegia, Ionut Rada a tinut neaparat sa participe la prima sedinta de pregatire din noul sezon a formatiei oltene.

Putine noutati

Singurele „noutati“ aparute ieri in lotul Universitatii au fost Silvian Cristescu (Extensiv) si Cezar Nitulescu, acesta din urma fiind un jucator galatean care a facut un stagiu de pregatire de doi ani la o scoala de fotbal din Japonia. Desi s-au prezentat si ei la reunirea lotului oltean, Murgan si Scarlat, de la concitadina Extensiv, au stat doar cinci minute dupa care, fara nici o explicatie, s-au suit intr-o masina si au plecat de la cantonamentul din Lunca Jiului. Se pare ca detaliile privind transferul celor doi nu au fost inca stabilite, conducatorii Extensivului impotrivindu-se ca acesti jucatori sa se antreneze cu Universitatea pina cind actele nu vor fi definitivate.

Alaturi de citiva jucatori de la echipele de tineret si juniori ale Universitatii, la sedinta de pregatire de ieri s-a prezentat si Alin Vigariu. Acesta din urma a fost pus pe lista disponibilizatilor, dar nu ar fi exclus ca, din cauza campaniei slabe de achizitii a clubului craiovean, sa fie oprit de Cirtu in lot.

Posibile achizitii din strainatate

Impresarul italian Roberto Barbagallo a promis ca in zilele urmatoare va aduce la Universitatea citiva jucatori valorosi. La gruparea olteana ar urma sa ajunga un virf camerunez de la Bellizona (liga secunda elvetiana), care a fost coleg cu Mariko Daouda, doi jucatori nigerieni, precum si atacantii brazilieni Fabio Lopez si Barbosa. Acesta din urma se va alatura lotului Universitatii numai dupa ce isi va rezolva problemele cu echipa italiana Como, la care a evoluat in ultimul sezon.

Fiind intrebat daca jucatorii Sportului Studentesc pe care i-a solicitat vor veni la echipa craioveana, antrenorul Sorin Cirtu a spus ca raspunsul il poate da numai Dinel Staicu sau Costel Mitrita, dar ca este putin probabil ca acesti fotbalisti sa fie achizitionati. Tehnicianul oltean a precizat ca, in schimb, este aproape sigur ca Romeo Stancu („Poli“ Timisoara) si Flaviu Cornea (Otelul) vor veni in scurt timp la formatia olteana. Cirtu a tinut sa precizeze ca obiectivul Universitatii pentru noul sezon competitional va fi stabilit in functie de valoarea lotului.

Multe amicale in intersezon

In aceasta dimineata, jucatorii olteni vor efectua vizita medicala, iar dupa-amiaza au programat un antrenament. Tot o singura sedinta de pregatire se va efectua si miine, iar simbata fotbalistii craioveni vor pleca in cantonament la Poiana Brasov. Pe 1 sau 2 iulie lotul Universitatii se va deplasa in Franta, pentru o serie de jocuri amicale. La sfirsitul lunii iulie, echipa din Banie va participa la un turneu international care se va desfasura in Craiova, la care vor participa FC Nantes (Franta) sau Bursaspor (Turcia), precum si doua formatii din Egipt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS