22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Performanta inseamna si cresterea unor jucatori pentru Divizia A“

„Performanta inseamna si cresterea unor jucatori pentru Divizia A“

Extensiv a terminat campionatul trecut pe locul opt, desi obiectivul fixat in vara trecuta a fost repromovarea in Divizia A. Oltenii au inceput sezonul 2002/2003 cu Marginean director tehnic, dar cu doua etape inainte de incheierea turului a fost numit principal Eugen Neagoe, secondat de George Bita.

Vacanta celor din Parcul Romanescu se incheie saptamina viitoare (30 iunie). Pentru citeva detalii l-am abordat ieri pe antrenorul principal Eugen Neagoe.

– Obiectivul campionatului trecut, promovarea, n-a fost indeplinit, din motive obiective si subiective. Care este parerea antrenorului Neagoe?

– In primul rind, o precizare: eu ca antrenor principal as putea sa raspund la intrebare de la momentul cind am preluat conducerea tehnica a echipei, cu doua etape inaintea vacantei de iarna. Nu pot face comentarii despre ceea ce s-a intimplat pina atunci. Fata de lotul pe care l-am avut la dispozitie, ma declar multumit, chiar foarte multumit de jocurile din retur. Este adevarat, se putea si mai bine. Nu pot nici acum, de exemplu, sa uit evolutia foarte slaba a echipei in primul meci din retur, cel pierdut la Cluj. Nu-mi dau seama ce s-a intimplat, mai ales ca am avut o pregatire buna de iarna.

– A urmat insa un parcurs destul de bun.

– Da, in conditiile in care echipa Extensivului este una tinara, cu o medie de virsta foarte scazuta, dar au fost si alte probleme.

– Anume?

– Reamintiti-va, n-am putut folosi in retur citiva jucatori cu experienta din cauza accidentarilor (Cristescu, Vancea – n.r.), acestia revenind in teren abia la sfirsitul campionatului. Adaugati alte cazuri de accidentari, unele suspendari. In consecinta, n-am avut la dispozitie tot lotul si urmarile s-au vazut in teren. In ciuda acestor motive obiective, in retur n-am pierdut nici un meci acasa, doar doua egaluri si am adus puncte din deplasare, Extensiv fiind singura echipa din campionat care a cistigat cu Apulum la Alba Iulia. Am reusit partide bune, chiar daca am pierdut, la Oradea, Satu Mare si Medias, in fata unor echipe care s-au batut pentru promovare…

– Ce se intimpla acum? Este posibila plecarea multor titulari?

– N-as putea sa va ofer un raspuns clar din doua motive. Sint doar antrenor, deciziile acestea privind modificarile lotului le iau patronii, consultindu-ma si pe mine. Al doilea motiv este acela ca sintem in discutii, nu este nimic cert. Pot spune ca Silvian Cristescu, Murgan si Scarlat sint doriti de Universitatea. Este echipa fanion a Olteniei si nimeni de la Extensiv nu va pune nici o piedica celor trei.

– Vancea, Malaele, Totoroata si Pirvu?

– Sint oferte din strainatate, am mai spus-o, dar nu pot sa fac declaratii doar pe baza unor discutii si negocieri preliminare. Se pot intimpla multe si n-am eu caderea sa comentez aceste probleme. Important este ca jucatorii Extensivului au atras atentia nu numai in Romania, ci si in afara.

– Pe cine punem in loc?

– Exista solutii, din pepiniera proprie si nu numai. Saptamina viitoare vom avea o intilnire cu toata conducerea clubului, si se vor stabili toate masurile pentru noul sezon.

– In acest context probabil, acela al plecarii a sapte titulari, ar mai fi posibila performanta de a promova?

– Intr-adevar, performanta inseamna sa luptam pentru promovare – si probabil ca incercam -, dar performanta inseamna si cresterea unor jucatori care ulterior sa poata evolua in Divizia A si chiar in nationala.

– O chestiune delicata: jucatorii Extensivului au evoluat la Hunedoara cu banderola alba pe brat, ca urmare a restantelor financiare. Care-i situatia in prezent?

– Intr-adevar, in meciul de la Hunedoara, jucatorii au decis sa iese pe teren cu banderole albe, decizie de care eu n-am stiut. Cind am observat, i-am intrebat si ei mi-au explicat ca este o decizie a echipei pentru a sensibiliza patronii Extensivului.

– Adica?

– Au fost restante financiare. Ele inca sint, dar sint datorii minore si in curs de rezolvare. Cel putin asa mi-au spus patronii zilele trecute si sint convins ca in perioada urmatoare aceasta problema va fi solutionata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS