24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMinerul Rovinari a promovat in Divizia C

Minerul Rovinari a promovat in Divizia C

Cu doar doua jocuri disputate in ultima etapa, Divizia D gorjeana s-a incheiat in aceasta saptamina. Din cele sase partide programate (Bistrita Pestisani si Recolta Balesti fiind excluse din campionat), doar la cele de la Urdari si Turceni s-au prezentat ambele echipe. Jocul dintre Minerul Urdari si Unirea Dragotesti s-a incheiat cu scorul de 5-3, iar cel dintre Energia Turceni si Gaz Etan Turburea cu scorul de 2-1. Meciurile Avintul Baia de Fier – Paringul Sadu, Rostramo Tirgu Jiu -Sitex Pestisani, MVM Dragutesti – Minerul Motru II si Viitorul Plopsoru – Energetica Tismana au fost omologate de Comisia de Disciplina cu scorul de 3-0 datorita neprezentarii oaspetilor. Echipele care nu s-au prezentat in ultima etapa au fost si amendate cu cite un milion, Minerul Motru II primind o sanctiune de doua milioane pentru sfidarea competitiei (jocul cu MVM era decisiv pentru stabilirea ocupantei locului doi).

Cu 83 de puncte din 90 posibile si o singura infringere in actuala editie de campionat, Minerul Rovinari a reusit promovarea in Divizia C. Golaverajul rovinarenilor este si el impresionant, fotbalistii lui Ion Radulescu inscriind 112 goluri si primind doar zece. Echipele retrogradate sint chiar cele doua excluse din campionat pentru neprezentari, Bistrita Pestisani si Recolta Balesti.

Din categoria Onoare au promovat direct cele doua formatii care au ocupat primul loc in cele doua serii, AS Strimba Jiu si Dumbrava Cilnic. Locul ramas vacant dupa promovarea in Divizia C a echipei Minerul Rovinari va fi ocupat de formatia care va cistiga barajul programat intre ocupantele locurilor doi din cele doua serii de Onoare, Viitorul Catune si Concefa Albeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS