14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrietenii lui Cirtu din Serbia au spionat in Bosnia!

Prietenii lui Cirtu din Serbia au spionat in Bosnia!

Pe Stajici il aduce Barbagallo, Skoro este liber de contract, iar pentru Avdija s-a discutat cu Ivica Osim

Universitatea este inca in vacanta. Dupa ultima etapa, oficialii clubului – Staicu, Mitrita, Cirtu – au definitivat si au comunicat lista cu cei 12 jucatori disponibilizati, respectiv: Agachi, Dunareanu, G. Serban, Mirea, Mitrita, Ciocoi, Nica, Vigariu, Verdes, Calin, Lutu, Tresor.

Daca la Nica s-a renuntat inca din iarna, fiind imprumutat, Calin este pe punctul de a pleca in China (la FC Liaoling), Agachi si Ciocoi ar putea reveni la CSM Resita, iar altii ar urma sa fie implicati in eventuale schimburi de jucatori. In rest, avem sperante ca staff-ul administrativ al clubului va fi de partea antrenorului Sorin Cirtu, cel care a declarat transant: „Nimeni nu pleaca in aceasta vara de la Universitatea! Bineinteles, cu exceptia celor disponibilizati, care oricum sint destui“.

Pe de alta parte, inca nu s-a clarificat situatia lui Marius Sava, jucator aflat la final de contract si pe care Cirtu s-ar baza si in sezonul urmator. La rindul sau, Corneliu Papura a fost „transferat“ in ultimele zile in Mexic, Franta si Grecia, insa doar Heraklis Salonic s-a interesat cu adevarat de situatia jucatorului. Iata cum a comentat Cirtu situatia: „Cornel este unul dintre jucatorii mei preferati. Nu i-as da drumul pentru nimic in lume, dar asta depinde si de el, ca acum are o virsta, nu mai este copil. Oricum, daca este vorba despre greci, sint cumva mai linistit pentru ca nu cred ca vor fi in masura sa onoreze pretentiile unui jucator de valoarea lui Cornel“.

Sondeaza cineva piata interna?

La Universitatea, un capitol mai delicat este cel al „achizitiilor“. Ca si in iarna, Cirtu a spus cam unde ar avea nevoie de intariri, dar, macar acum, sa speram ca nu a vorbit cu peretii.

Purtatorul de cuvint al clubului, Nicu Dolea, ne-a „lamurit“ ieri in problema achizitiilor: „Sint discutii si negocieri cu mai multi jucatori. Nu pot sa dau si nume deoarece inca nu s-a finalizat nimic“.

Din ce stim, se incearca atragerea „pachetului“ de la Sportul – Irimia, Mazilu, Chihaia, Lazar -, dar, deocamdata, oficialii olteni vintura niste preturi care, daca sint si adevarate, descumpanesc pe oricine.

De la UTA, in vederile Universitatii se afla Ianu si Njock, iar de la Otelul, tinarul Cornea este si liber de contract, dar are si destule oferte.

In sfirsit, Extensiv i-ar putea „livra“ Universitatii pe Murgan si pe Scarlat. Silvian Cristescu, presedintele Extensivului, a declarat ieri: „Intr-adevar, Murgan si Scarlat sint doriti de Universitatea, s-au si purtat discutii preliminare. Pentru ei avem si alte oferte, dar Universitatea are prioritate. Ramine ca patronii celor doua cluburi sa finalizeze negocierile“.

Tot dinspre „stranieri“ vine salvarea…

Dupa ce Guso si Daouda au devenit, sub comanda lui Cirtu, cei mai rivniti jucatori din prima divizie, Universitatea se gindeste ca n-ar fi rau sa mai incerce astfel de experimente.

Impresarul italian Barbagallo, cel care ii are sub contract pe Guso si Daouda, a promis ca il va readuce pe atacantul brazilian Barbosa, dar de aceasta data jucatorul va fi „curat“ (in iarna, Barbosa a sosit in Banie cu probleme delicate in… Italia).

Tot de Barbagallo depinde si venirea bosniacului Stajici, titular in nationala de tineret a Bosniei (a evoluat cu numarul 11) care a jucat pe „Extensiv“. Totusi, Cirtu stia ca Stajici ar fi virf impins, in timp ce la bosniaci a venit in atac ca al doilea om, din stinga.

Dar, placindu-i de tinerii bosniaci, Sorin Cirtu l-a luat in vizor si pe atacantul lor adevarat, Skoro. Imediat, antrenorul oltean si-a contactat prietenii de la… Belgrad si i-a pus pe urmele lui Skoro. Situatia actuala a acestuia a fost imediat clarificata: Skoro a jucat la Sarajevo si in aceasta vara a devenit liber de contract! Ar vrea sa vina in Banie si cere in total 300.000 de dolari pentru ca transferul sau este gratis. Impresarul lui a propus ca, in cazul unei alte vinzari, Universitatea si jucatorul sa imparta banii, ambele parti urmind sa suporte insa si cheltuielile totale de pina atunci.

In sfirsit, pe carnetelul lui Cirtu si-a facut loc si coordonatorul de joc al nationalei de tineret a Bosniei, tehnicul Avdija. Avdija este de la Zeleznicear, acolo unde „sef suprem“ este celebrul Ivica Osim. Zeleznicear cere pe Avdija 200.000 de dolari, iar fotbalistul s-ar multumi cu un contract anual de vreo 40.000.

Deci, cam astia sint banii, sa vedem ce zice Staicu… Si, ca sa incheiem, „slabiciunea“ lui Cirtu din iarna, mijlocasul peruan Galicio, ar putea sosi la sfirsitul acestei luni in Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS