10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportS-au lasat greu, dar i-am lasat muti dupa pauza!

S-au lasat greu, dar i-am lasat muti dupa pauza!

• Doi „stranieri“, Mutu si Ganea, au adus victoria reprezentativei tricolore • Cinci jucatori din campionatul intern au evoluat simbata in nationala • Iordanescu a spus ca atmosfera creata de suporterii olteni a fost magnifica • Zeno Bundea, mijlocasul Universitatii Craiova, a debutat in selectionata romana • Tricolorii au ajuns aseara la Oslo

Romania – Bosnia 2-0

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 25.000.

• Au marcat: Mutu (’47), Ganea (’89)

• Romania: Lobont – Contra, Iencsi, Chivu, Rat – Codrea (’64, Bundea), Radoi, Pancu – Ad. Ilie (’78, Soava) – Mutu (’85, Miu), Ganea. Antrenor: A. Iordanescu.

Bosnia: Hasagici – Berberovici (’78, Blatnjak), Konjici , Hibici, Musici – Beslija (’50, Bartolovici), Bajramovici, Grujici, Hrgovici (’72, Spahici) – Barbarez – Bolici. Antrenor: Blaz Sliskovici.

• Au arbitrat: R. Bossen – J. Pool, J. Meints (toti din Olanda).

• Observatori: A. Wolf (Israel), J. Ulrich (Cehia).

• Avertismente: Pancu / Beslija, Bolici.

• Filmul golurilor: min. 47, 1-0: balonul a ajuns din ricoseu la Mutu, care a trimis de la zece metri, cu latul, in plasa; min. 87, 2-0: primind balonul de la Rat, Ganea a urcat pina la aproape 23 de metri de poarta Bosniei, de unde, cu bolta, a inscris peste Hasagici un eurogol.

In anii trecuti, piscul teatrului romanesc se afla la Craiova. De simbata seara, de cind Romania a cistigat, pe fostul „Central“, meciul cu Bosnia, si capitala fotbalului romanesc pare sa se fi mutat in Banie. Oricum, pentru o zi, Bania a fost din nou ca pe vremea „Craiovei Maxima“. „Bine ati venit acasa!“ au scris pe un baner si suporterii olteni din „Peluza Sud – Cristi Neamtu“.

Anticipind dificultatea meciului cu Bosnia, o singura sintagma se auzea obsesiv dinspre tricolori: „victorie cu orice pret“. Cu Dorinel Munteanu in tribuna (accidentat), Iordanescu a trimis in teren un trident ofensiv: Ad. Ilie – Mutu – Ganea. Plus mijlocasul Pancu…

Chiar daca in tur, la Sarajevo, Romania a cistigat cu un 3-0 categoric, Bosnia venea la Craiova dupa un 2-0 administrat Danemarcei la Copenhaga. Si simbata, elevii lui Sliskovici au demonstrat destule perioade de timp ca sint periculosi si incomozi. Partida a inceput in tromba, cu doua ocazii uriase irosite de Ganea (min. 2 – sut de la 12 m pe linga spatiul portii) si apoi de Grujic (min. 6 – lob prins, in extremis, de Lobont).

Pina la pauza, tricolorii au dominat si presat adversarul, au avut citeva oportunitati prin Ganea, Chivu, Ad. Ilie, Mutu, Pancu, dar, asa cum a recunoscut si selectionerul dupa meci, au fost destul de timizi si chiar lenti.

Iordanescu a avut simbata citeva atuuri. In primul rind, pe „italianul“ Adi Mutu care, la reluare (’47), a deschis scorul, „Ion Oblemenco“ luind in acel moment „foc“. Bosnia nu s-a predat, si doar pripeala lui Bolici (’48) si Bajramovici (’51) a facut ca tabela sa ramina tot in favoarea gazdelor, ultimul irosind o uriasa ocazie de a egala, care l-a suparat pe Sliskovici.

Spectacolul n-a scazut, cele doua echipe n-au fost tematoare, dar elevii lui Iordanescu pareau pe alocuri ca incearca sa conserve rezultatul de 1-0. Situatii de gol au mai fost – Ganea (’54, ’56, 84), Mutu (’66), Pancu (’83) -, dar toate actiunile ofensive au ramas fara finalizare. Si a venit minutul 89, cind celalalt atu al lui Iordanescu, Ganea, a inscris un eurogol, dupa care si-a aruncat tricoul inspre tribuna oficiala a stadionului, acolo unde, in urma cu citiva ani, la ultimul lui meci la Universitatea Craiova, a fost indepartat de patronul de atunci. Acum, toti il aplaudau, inclusiv cei care l-au alungat de la Universitatea la Bistrita. Lobont scoate in corner un balon de sub transversala (’90) si partida se incheie cu victoria muncita a tricolorilor, dupa cum a tinut sa sublinieze si Iordanescu.

A fost prima victorie – pe teren propriu – din actuala campanie pentru CE 2004, victorie obtinuta cu cinci jucatori din campionatul intern: Radoi, Iencsi, Rat (in primii „11“), Bundea si Soava (intrati pe parcursul reprizei a doua). A urmat fiesta olteneasca pe stadion, dar mai ales in oras. Iar noaptea, EUROSPORT a reluat de citeva ori eurogolul lui Ganea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS