26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomania sta in coasta Danemarcei si Norvegiei

Romania sta in coasta Danemarcei si Norvegiei

Simbata s-au disputat meciuri in toate cele zece grupe din preliminariile Campionatului European 2004. Cu trei exceptii, in aceasta runda s-au inregistrat rezultate „normale“, care au confirmat „calculul hirtiei“.

In grupa a 2-a, din care face parte si selectionata Romaniei, Danemarca a invins pe teren propriu, cu 1-0, reprezentativa Norvegiei. Singurul gol al acestei partide a fost marcat in minutul 6, de catre Gronkjaer. Meciul de la Copenhaga a fost sarac din punct de vedere spectacular, ambele echipe apelind la duritati si folosindu-se invariabil numai de lansari in adincime si centrari inalte in careu. Invingind simbata, Danemarca a preluat sefia grupei de la Norvegia, ambele echipe avind 10 puncte, cu unul mai mult decit reprezentativa Romaniei.

Una dintre surprizele acestei runde a fost furnizata de Repu-

blica Moldova, care a invins la Chisinau, cu 1-0, reprezentativa Austriei. „Lanterna rosie“ a grupei a 3-a s-a impus in aceasta partida prin golul marcat de Frunza, in minutul 60. In grupa a 3-a, Olanda (13 puncte) si Cehia (10 puncte) si-au acontat primele doua locuri, intre aceste doua echipe urmind sa se dea lupta pentru accederea directa la Euro 2004.

Pe stadionul „La Romareda“ din Zaragoza, Grecia a invins surprinzator Spania, cu 1-0. Singurul gol al acestei partide a fost marcat in minutul 42 de catre Giannakopoulos. In urma acestui rezultat, Grecia a reintrat in lupta pentru ocuparea primelor doua pozitii ale grupei a 6-a, acumulind 9 puncte, la fel ca si Ucraina, in timp ce Spania isi vede pusa in pericol pozitia de lidera.

In sfirsit, in grupa a 9-a, vecinii nostri sirbi au pierdut in Finlanda la scor de neprezentare: 0-3. Cele trei goluri ale reprezentativei nordice au fost inscrise de catre Hyypia (’19), Kolkka (’45) si Forssell (’56). Reprezentativa Serbiei ocupa locul al patrulea in grupa a 9-a si are sanse doar teoretice de calificare la turneul final al Campionatului European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS