17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTotul pentru tricolori, totul pentru victorie!

Totul pentru tricolori, totul pentru victorie!

• Iordanescu sustine ca astazi si miercuri se joaca viitorul fotbalului romanesc • „Generalul“ spera ca bosniacii sa fie coplesiti de atmosfera incendiara de pe „Ion Oblemenco“ • Accidentarile numeroase au dat peste cap multe dintre planurile antrenorului reprezentativei noastre
• Universitatea are in lot doi fotbalisti: Plesan si Bundea • Bosniacii vor incerca sa dea marea lovitura la Craiova

Romania – Bosnia

• Stadion „Ion Oblemenco“, simbata, ora 20.00 (TVR 1, in direct).

• Formatii probabile:

Romania: Lobont – Contra, Iencsi, Chivu, Rat – Codrea, Radoi, Ad. Ilie, Pancu – Mutu, Ganea. Antrenor: Anghel Iordanescu.

Bosnia: Tolja – Berberovici, Konjici, Bajramovici, Hibici, Alihodzici – Musici, Beslija, Barbarez, Hrgovici – Bolici. Antrenor: Blaz Sliskovici.

• Vor arbitra: R. Bossen – J. Pool, J. Meints (toti din Olanda). Rezerva: P. Van Dongen (Olanda).

• Observatori: A. Wolf (Israel), J. Ulrich (Cehia).

„Viitorul fotbalului romanesc depinde de rezultatul partidelor cu Bosnia si Norvegia“, spunea, zilele trecute, selectionerul tricolorilor, Anghel Iordanescu. „Generalul“ a intuit perfect ca, pentru a progresa, fotbalul romanesc nu se poate baza pe echipele de club care sint implicate in „mocirla“ campionatului intern, ci numai pe reprezentativa nationala. Asadar, de rezultatele pe care le vor obtine tricolorii va depinde daca Romania va fi privita ca una dintre cele mai puternice formatii din lume sau va fi incadrata in rindul echipelor din „lumea a treia“, alaturi de Luxemburg, Azerbaidjan sau Insulele Feroe.

„Generalul“ mizeaza pe publicul oltean

Cel mai important meci al Romaniei din dificila cursa pentru CE 2004 se va disputa astazi, la Craiova, in compania Bosniei. Fin strateg, „Generalul“ a hotarit ca aceasta batalie sa se desfasoare in Banie, stiind ca publicul oltean va avea o influenta pozitiva asupra moralului elevilor sai. De asemenea, Iordanescu spera ca bosniacii sa fie coplesiti de atmosfera incendiara care va fi pe „Ion Oblemenco“.

Selectionerul roman a recunoscut, de altfel, joi, dupa ce tricolorii s-au antrenat pe fostul „Central“ in prezenta a aproape 15.000 de oameni, ca niciodata elevii sai nu s-au pregatit mai bine si cu mai multa ambitie ca in fata suporterilor olteni. La rindul sau, Adrian Mutu, unul dintre cei mai buni jucatori din campionatul Italiei, a spus ca, incepind de joi seara, nationala Romaniei detine recordul mondial al echipelor care au avut cei mai multi sustinatori la un antrenament. „Oltenii sint oameni extraordinari si cunoscatori de fotbal“, a mentionat Mutu. De asemenea, Daniel Pancu, campion cu Besiktas in tara semilunei, a sustinut ca oltenii ii depasesc pina si pe fanaticii suporteri turci.

„Nicaieri nu veti fi mai iubiti!“

Oltenii, cei mai „fierbinti“ dintre romani, trateaza meciul de astazi ca pe o problema personala. Toata Bania spera ca revirimentul selectionatei Romaniei sa incepa astazi, la Craiova, iar tricolorii sa revina si pentru alte meciuri pe „Ion Oblemenco“. „Tricolorii trebuie sa fie convinsi ca nicaieri nu vor fi mai iubiti ca in Oltenia“, spunea ieri un suporter craiovean.

Iordanescu are probleme de lot

Din pacate, „Generalul“ nu are la dispozitie pentru meciul de astazi toti jucatorii selectionabili. Alaturi de mai vechii accidentati Marius Niculae, Viorel Moldovan si Florin Cernat, pe lista de indisponibili s-au adaugat in ultima saptamina si Iulian Filipescu si Dorinel Munteanu. Accidentarea ultimului dintre acestia pare a fi cea mai importanta, Iordanescu schimbindu-si strategia pentru meciul cu Bosnia, cind s-a convins ca Dorinel este irecuperabil. Dar, asa cum spunea si Bogdan Stelea, echipa nationala a Romaniei este puternica si valoroasa si nu trebuie sa stea intr-un singur jucator. „Munteanu este un jucator vital pentru echipa nationala. Este normal ca accidentarea lui sa dea semne de ingrijorare, dar Romania si, in general, o echipa, nu are dreptul sa stea intr-un singur fotbalist“, a mentionat Stelea.

Bosnia vizeaza calificarea

Iordadescu este convins ca Bosnia va incerca astazi sa dea marea lovitura, mai ales ca elevii lui Sliskovici au moralul ridicat dupa ce au reusit sa invinga Danemarca, scor 2-0, chiar la Copenhaga. Selectionerul roman a spus ca Bosnia poate emite pretentii la calificare, avindu-se in vedere cele sase puncte pe care le are in clasament. „Sliskovici mi-a spus ca se gindeste mai mult decit credem noi la o calificare si chiar la o calificare directa“, a subliniat Iordanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS