13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport15.000 de craioveni au asistat la antrenamentul tricolorilor

15.000 de craioveni au asistat la antrenamentul tricolorilor

Antrenamentul oficial efectuat de echipa nationala a Romaniei joi seara, pe stadionul „Ion Oblemenco“, in vederea meciului cu Bosnia-Hertegovina, din preliminariile Euro-2004, a fost urmarit de aproximativ 15.000 de spectatori. Cu o ora inainte ca tricolorii sa calce gazonul, tribunele fostului „Central“ au fost ocupate, in cea mai mare parte, de suporterii ramasi fara bilet pentru meciul din seara aceasta. Craiovenii prezenti la antrenament au tinut in mod deosebit sa-si aplaude, fie si la antrenament, favoritii reveniti in Banie dupa 18 ani, pentru un meci oficial.

Pe 3 aprilie 1985, stadionul alb-albastrilor a gazduit partida Romania – Turcia, in preliminariile Campionatului Mondial din 1986, desfasurat in Mexic. Partida de atunci s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru Romania, golurile fiind inscrise de Gica Hagi – un gol si de Rodion Camataru – doua goluri. Din echipa de atunci a Nationalei au facut parte sapte olteni: Lung, Negrila, Stefanescu, Ungureanu, Irimescu, Balaci si Camataru.

Chivu si Mutu au fost asaltati de admiratoare

Preferatii de acum ai publicului oltean au fost cei mai cunoscuti „stranieri“ romani, Cristi Chivu si Adi Mutu, pinditi din spatele gardurilor de zeci de admiratoare, care aplaudau frenetic, de fiecare data cind fotbalistii se apropiau pentru a recupera mingiile. La fel de aplaudati au fost si Razvan Rat, Ionel Ganea, Bogdan Lobont, Bogdan Stelea, Mirel Radoi, Mihaita Plesan si Zeno Bundea.

Cel mai frumos antrenament din istoria echipei nationale

Selectionerul Anghel Iordanescu si oficialii Federatiei Romane de Fotbal au fost umiti de interesul aratat de publicul craiovean pentru acest antrenament si au recunoscut ca oltenii au oferit cea mai fumoasa sedinta de pregatire din istoria echipei nationale. „Generalul“ a organizat un joc-scoala pe trei sferturi de teren si i-a folosit, intr-o posibila echipa care ar putea fi aliniata in fata Bosniei, pe Lobont – Contra, Iencsi, Chivu, Rat – Radoi, Adrian Ilie, Alin Stoica, Pancu – Mutu si Ganea. Au mai fost folositi, in aceasta echipa, Paul Codrea si Marian Aliuta. Secundul Marius Lacatus a participat efectiv, la acest meci, actiunile sale fiind aplaudate la scena deschisa de cei prezenti. „Fiara“ a facut o demonstratie de forta si tehnicitate, pasele sale, cu o singura exceptie, ajungind la destinatia dorita. Antrenamentul a fost de intensitate medie, tricolorii recunoscind, la finalul pregatirii, ca, in cariera lor, nu s-au bucurat de un asemenea public la un antrenament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS