25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportI-am dresat intr-o jumătate de oră!

I-am dresat intr-o jumătate de oră!

„U“ Craiova – Dinamo 3-1

• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 20.000.

• Au marcat: McBreen ‘2, Sava ‘7, Savu ’24 / Marica ’31.

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Papură, Rada – Bundea, Sava (’70, Stoianof), Badea, Pleşan, Miclea – McBreen (’88, Vigariu), Savu (’83, Moţi). Antrenor: S. Cirţu.

Dinamo: C. Munteanu – Vătavu, Onuţ, Burcă – Diop (’83, Semeniuc), Domocoş, Pirvu, V. Munteanu, Dragomir (’60, Mitea) – Drăgan (’75, Chiaucu), Marica. Antrenor: I. Andone.

• Au arbitrat: V. Berbecaru – Ov. Maier, Fl. Damaschin.

• Observatori: M. Neşu, V. Alexandru.

• Cartonaşe galbene: Papură, Bundea, Sava, McBreen / Vătavu, Burcă, Marica.

• Filmul golurilor: min. 2, 1-0: Badea a centrat perfect de pe stinga, C. Munteanu a ieşit pe sub minge şi McBreen, singur la şase metri, a trimis in poartă; min. 7, 2-0: McBreen a pasat in spate de lingă linia de fund şi Sava a marcat de la 7-8 metri; min. 24, 3-0: Sava a executat un corner de pe stinga, mingea a ajuns la Savu, care a marcat lejer din apropiere; min. 31, 3-1: V. Munteanu a centrat de pe dreapta şi Marica, nesupravegheat de Rada, a deviat cu capul mingea in plasă.

Craiova a ţinut cu tot dinadinsul să se răzbune pe Dinamo, dar vremea urită de aseară nu i-a prea indemnat pe olteni să ia cu asalt stadionul „Ion Oblemenco“. Totuşi, vreo 20.000 de oameni au asistat la meci, suporterii dinamovişti venind, la rindul lor, in număr foarte mic.

Cirţu a abordat meciul simplu. Conştient că tribuna va exercita, mai ales la inceput, o presiune mare, le-a dictat elevilor săi să inceapă in forţă partida. In mai puţin de zece minute, tabela arăta deja 2-0 pentru olteni, McBreen şi Sava profitind de indecizia unor fundaşi depăşiţi clar de miza pe care gazdele au transferat-o partidei de aseară.

Prin minutul 17, australianul McBreen a ratat singur cu poarta, dar, in minutul 24, Savu a rezolvat practic problema invingătoarei. Pină la pauză, au marcat şi oaspeţii, prin Marica, iar Badea, in minutul 42, a trimis o „ghiulea“ din marginea careului, C. Munteanu respingind miraculos mingea care se ducea sub bară.

Repriza secundă a inceput cu o acţiune superbă a lui Savu, dar şutul atacantului oltean a fost parat de C. Munteanu. Apoi, Pleşan a scăpat şi de la 15 metri a şutat puţin pe lingă bară (’55), McBreen a lobat din careu, dar C. Munteanu a ajuns mingea (’59), iar Miclea a prins un şut senzaţional de la 25 de metri, balonul ocolind insă vinclul (’72).

La rindul lor, oaspeţii au căutat pe parcursul reprizei secunde să nu mai ia goluri. Au avut şi citeva contraatacuri firave, dar puţinele lor acţiuni ofensive au fost stopate fără probleme de Guso sau de apărarea lui Cirţu.

Evident, victoria i-a mulţumit pe deplin pe suporteri, cei 20.000 de oameni plecind de la stadion convinşi că in sezonul următor Cirţu va face o echipă redutabilă. Mare lucru nu i-ar mai trebui antrenorului, decit vreo doi-trei jucători de valoare şi, mai ales, să nu plece nimeni din lotul actual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS