16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Lucescu a cistigat campionatul Turciei cu Besiktas

Mircea Lucescu a cistigat campionatul Turciei cu Besiktas

Suporterii echipei Besiktas Istanbul i-au cintat antrenorului Mircea Lucescu melodia „Trandafirii acestia sint pentru tine“, dupa meciul cu Galatasaray, in urma caruia Besiktas a cistigat campionatul Turciei. Mircea Lucescu le-a multumit, pentru performanta obtinuta, jucatorilor sai si managerului general Sinan Engin.

„Multumesc de mii de ori. Sint fericit ca am reusit sa formez o echipa atit de buna inca din primul meu an la Besiktas. Totul este extraordinar. Stiam ca Galatasaray dorea neaparat sa invinga in meciul de astazi (duminica – n.r.). Am demonstrat ca sintem cei mai buni din Turcia“, a spus Lucescu.

Tehnicianul roman a plecat de la stadion cu masina personala, impreuna cu sotia sa, la aproximativ 40 de minute dupa terminarea meciului. Lucescu a fost oprit de reprezentantii mass-media aflati in apropierea stadionului. „Luce a plecat acasa dupa ce a multumit fiecarui jurnalist in parte“, a scris site-ul ajansspor.com.

Mijlocasul Sergen Yalcin, cel care a marcat in minutul 90 unicul gol al derbiului Besiktas – Galatasaray, a recunoscut ca a avut, pe toata durata sezonului, o colaborare foarte buna cu Mircea Lucescu. „A fost un an greu pentru mine. M-am accidentat de multe ori, dar important este ca am cistigat campionatul. Cu Lucescu am colaborat foarte bine. Am venit impreuna de la Galatasaray. Binecuvintati sa fie Lucescu si coechipierii mei!“, a spus Sergen.

Responsabilul clubului Besiktas, Ibrahim Altinsay, este de parere ca Besiktas a cistigat cinstit campionatul Turciei. „Lucescu este un mare antrenor! Este prietenul meu si se va retrage din activitate la Besiktas“, a adaugat Altinsay.

Presedintele clubului din Istanbul, Serdar Bilgili, a spus ca acest titlu reprezinta un nou inceput pentru Besiktas. „Besiktas va obtine performante mari atit in cupele europene, cit si in Turcia“, a mentionat Bilgili.

In urma cistigarii titlului, echipa Besiktas este calificata direct in grupele Ligii Campionilor, in timp ce Galatasaray va trebui sa participe, incepind cu luna august, la turul al treilea preliminar al competitiei. Besiktas va intilni, in ultima etapa a campionatului turc, pe teren propriu, echipa Samsunspor.

Formatia antrenata de Lucescu a cistigat, in acest week-end, primul sau titlul in ultimele opt sezoane. Mai mult decit atit, antrenorul roman a avut satisfactia de a cistiga campionatul chiar in fata fostei sale echipe, marea rivala Galatasaray. Este primul titlu pentru formatia lui Mircea Lucescu din 1995 incoace, si reprezinta cadoul ideal pe care tehnicianul roman il face clubului turc in anul aniversarii centenarului acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS