12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie „istorica“ a lui FC Porto in finala Cupei UEFA

Victorie „istorica“ a lui FC Porto in finala Cupei UEFA

Presa portugheza a calificat drept „istorica“ victoria obtinuta de formatia FC Porto in finala Cupei UEFA, apreciind ca fotbalul portughez se poate lauda acum cu ambele trofee europene. „FC Porto a intrat in istoria fotbalului european, cistigind cele doua cupe europene: Cupa Campionilor Europeni si Cupa UEFA“, a scris Journal de Noticias.

Si cotidianul sportiv A Bola a scos in evidenta aceeasi performanta. „Portugalia a intrat miercuri in grupul tarilor care se pot lauda cu ambele trofee europene. Portugalia este din nou o tara fericita“, a notat publicatia citata.

Potrivit A Bola, presedintele clubului FC Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, a avut nevoie de ingrijiri medicale imediat dupa marcarea golului victoriei de catre jucatorul brazilian Derlei, in minutul 115 al meciului. „Mai bine este sa prevenim, decit sa remediem. In ultimele minute ale partidei, dupa marcarea celui de-al treilea gol, nu am mai putut suporta emotia. Am simtit o durere puternica in piept si am avut nevoie de ingrijiri medicale. Dar, totul a fost fantastic“, a spus Pinto da Costa.

„Este cupa europeana care lipsea Portugaliei“, a subliniat Capital, care a amintit ca FC Porto nu a mai obtinut nici un trofeu european din 1987.

Publicatia Record a notat, sub titlul „Este a noastra. Cupa este in sfirsit in Portugalia“, ca acest trofeu reprezinta consacrarea europeana a generatiei de aur a clubului FC Porto, care a cistigat, in acest sezon, cel de-al 19-lea titlu national din istorie.

Potrivit Record, jucatorii si responsabilii echipei FC Porto au fost intimpinati, joi dimineata, de aproximativ 20.000 de suporteri, alaturi de care au sarbatorit victoria obtinuta la Sevilla. „Noii eroi nationali au fost asteptati la stadion de aproximativ 20.000 de suporteri. Conducatorii, antrenorii si jucatorii au fost inconjurati imediat de camerele de luat vederi si de ziaristi, in timp ce suporterii cintau si isi aclamau favoritii. A fost sarbatoarea pe care o asteptau cu totii, tinind cont ca nu a lipsit focul de artificii“, a scris Record.

„Victoria suferintei (…) in singe, sudoare si lacrimi“, s-a putut citi in paginile cotidianului Publico, in care s-au amintit conditiile dificile in care s-a desfasurat meciul, din cauza temperaturilor ridicate.

Echipa FC Porto a cistigat finala Cupei UEFA, invingind miercuri pe Stadionul Olimpic din Sevilla, cu scorul de 3-2, dupa prelungiri, formatia Celtic Glasgow. La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2-2, dupa ce, la pauza, FC Porto a condus cu scorul de 1-0. Golurile echipei portugheze au fost inscrise de Derlei (’45+1), (‘115) si Alenichev (’54), in timp ce pentru Glasgow a inscris Henrik Larsson, in minutele 47 si 57.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS