12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLadislau Bölöni l-a enervat pe presedintele Ligii Portugheze de Fotbal

Ladislau Bölöni l-a enervat pe presedintele Ligii Portugheze de Fotbal

Antrenorul echipei Sporting Lisabona, Ladislau Bölöni, a participat, la inceputul acrestei saptamini, la o conferinta de presa, menita sa clarifice polemicile iscate saptamina trecuta intre el si responsabilii fotbalului portughez.

Intr-un interviu acordat, pe 13 mai, publicatiei A Bola, Bölöni a spus ca fotbalul portughez se afla la nivelul trei, alaturi de cel belgian, austriac si turc. Bölöni a afirmat, cu aceasta ocazie, ca la primul nivel se situeaza fotbalul din Anglia, Spania, Italia, Germania, iar la al doilea nivel se claseaza fotbalul din Franta si Olanda. Declaratiile sale au produs iritarea presedintelui Ligii Portugheze de Fotbal, Valentim Loureiro.

„Pentru mine, fotbalul nu se rezuma doar la un joc pe un teren, ci este un lucru mult mai complex. Cuvintul «fotbal» implica numarul de practicanti, conditiile de joc, numarul de centre de antrenamente, calitatea terenurilor, organizarea cluburilor, situatia lor financiara, calitatea tehnica a campionatului, prestigiul international, rezultatele pe plan international, formarea antrenorilor, calitatea arbitrajului si multe altele“, afirma Bölöni. Tehnicianul echipei Sporting a precizat ca atunci cind a spus ca fotbalul portughez este de nivelul al treilea, nu a facut aceasta afirmatie pentru a umili pe cineva.

In ceea ce priveste declaratia referitoare la clubul Benfica, Bölöni a invocat o greseala de traducere. El a subliniat ca a spus ca Benfica este cel mai mare club portughez – cu cei mai multi suporteri, cu cele mai multe titluri cistigate si cu mai mult prestigiu international – si nu a spus ca este cel mai bun club. In acest sens, Bölöni s-a prezentat la conferinta de presa cu un dictionar ungaro-portughez pentru a demonstra ca exista o diferenta intre termenii de cel mai mare si cel mai bun.

„In aceasta saptamina avem meciul Portugalia – Celtic Glasgow. Nu gresesc cind spun acest lucru, deoarece pentru mine va fi un joc al tuturor portughezilor. FC Porto reprezinta Portugalia in finala Cupei UEFA si cred ca toti portughezii vor sprijni aceasta echipa“, a mai spus Ladislau Bölöni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS