14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinala Cupei UEFA se joaca astazi

Finala Cupei UEFA se joaca astazi

Partida va incepe la ora 21.45 si va fi transmisa in direct de TV Romania 1

Arena „Estadio Olimpico“ din Sevilla va gazdui in aceasta seara finala Cupei UEFA, care se va disputa intre echipa scotiana Celtic Glasgow si formatia portugheza FC Porto. Partida va incepe la ora 21.45 si va fi transmisa in direct de postul de televiziune Romania 1.

FC Porto s-a calificat in finala dupa ce a trecut in penultimul act al competitiei de Lazio Roma, invingind acasa, cu 4-1, si remizind in deplasare, 0-0. La rindul sau, Celtic Glasgow a eliminat in semifinale o alta echipa portugheza, Boavista, cu scorul general de 2-1. Meciul din aceasta seara, de la Sevilla, este prima finala pe care o joaca FC Porto dupa triumful in Cupa Campionilor Europeni, din 1987, cind a invins la Viena, cu 2-1, pe Bayern München. La rindul sau, Celtic s-a calificat in ultimul act al unei competitii europene pentru prima oara din 1970.

Capitanul echipei lusitane, portarul Vitor Baia, a spus ca nu exista favoriti pentru meciul din aceasta seara: „Sintem linistiti si increzatori, dar stim ca va fi foarte, foarte greu. Nu exista favoriti intr-o finala europeana. Tinind cont de cum joaca cele doua echipe si de felul in care privesc un meci de fotbal, cred ca va fi o intilnire extraordinara, interesanta de urmarit. Dar, repet, nu exista favoriti.“ Baia considera ca principalul atu al echipei scotiene este jocul aerian, specific formatiilor britanice: „Trebuie sa avem grija pentru ca atacantii lor sint foarte puternici si periculosi, in special in duelurile aeriene si la mingile «lungi». Trebuie sa fim pregatiti pentru asta. Cred ca avem aparatori capabili sa faca fata atuurilor lui Celtic. Nu cred ca vom avea probleme deosebite pentru ca jucam cu o echipa care evolueaza in stil britanic.“ Mentionam ca Helder Postiga nu va putea juca in finala pentru FC Porto, el primind un cartonas rosu in returul cu Lazio.

De asemenea, se pare ca nici atacantul galez al lui Celtic, John Hartson, nu va putea evolua in aceasta seara, el nefiind refacut complet dupa o accidentare la spate. Antrenorul gruparii din Glasgow, Martin O’Neill, spera insa ca Hartson sa fie recuperat pina la ora meciului cu FC Porto si recunoaste ca absenta acestuia ar fi o mare pierdere pentru echipa sa. „Hartson a fost un jucator foarte important pentru noi in acest sezon si a contribuit decisiv la calificarea lui Celtic in finala Cupei UEFA. Accidentarea sa este o veste ingrozitoare si imi pare foarte rau pentru el“, a spus O’Neill.

La rindul sau, celalalt atacant el echipei din Glasgow, suedezul Henrik Larsson, a spus ca o eventuala victorie in finala Cupei UEFA ar reprezenta cea mai mare realizare a carierei sale. „Am ajuns destul de departe cu Suedia la Campionatul European. Dar sa-mi mearga bine si acum, ar fi cea mai mare realizare a vietii mele. Ar fi minunat sa cistig Cupa UEFA, dar si faptul ca am ajuns pina aici este important pentru mine. Va fi o finala minunata si, totodata, cel mai maret lucru din cariera mea“, a spus Larsson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS