20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBania se rasfata cu victorii, Cirtu a dat inapoi timpul!

Bania se rasfata cu victorii, Cirtu a dat inapoi timpul!

• Scaparam de ghinion: „alb-albastrii“ au marcat ambele goluri in repriza secunda, cu nocturna aprinsa • Am ajuns la doar trei puncte de ultima treapta a podiumului

„U“ Craiova – FC Brasov 2-1

• Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 20.000.

• Au marcat: Savu ’57; Papura ’65 / B. Nicolae ’88.

„U“ Craiova: Guso 7 – Daouda 7; Papura 7; Rada 7; Mirea 7 – Plesan 7,5 (’68, Lutu 6); Badea 7; Bundea 7; Sava 7,5 (’75, Vigariu 6) – McBreen 6,5 (’46, Miclea 6,5); I. Savu 7,5. Antrenor: S. Cirtu.

FC Brasov: Dossey 5,5 – Balint 6; Bodea 5,5; M. Constantin 5 (’55, Jarra 5) – M. Stan 5,5; B. Nicolae 6; Stere 6,5; Cocan 6 (’60, Surdu 5); Sandor 5,5 – Buga 5,5; Onofras 5,5 (’70, Vasiliu 5). Antrenor: M. Lacatus.

• Au arbitrat: Gh. Farcas 7 – Ad. Vidan 7; D. Lazarescu 7. Rezerva: St. Vadan.

• Observatori: S. Satmari, I. Muresan.

• Avertismente: Dossey, Surdu, Bodea.

• Filmul golurilor: min. 57, 1-0: Plesan a patruns in forta in careu, a centrat pe jos in fata portii si I. Savu, cu calciiul, l-a pacalit pe Dossey; min. 65, 2-0: Badea a executat puternic un corner de pe dreapta si Papura, cu capul, a catapultat mingea in plasa; min. 88, 2-1: intr-un moment de visare al oltenilor, B. Nicolae a patruns cu tupeu prin apararea noastra si l-a executat pe Guso din careu.

Cirtu se apuca cu 15 ani in urma sa recladeasca Universitatea, echipa intrata in degringolada dupa apusul generatiei de exceptie care alcatuise „Craiova Maxima“. Roadele s-au cules in ’91, atunci cind Universitatea cistiga eventul, iar „minjii“ lui Cirtu din ’88 – Badea, Ciurea, Neagoe, Zamfir s.a.m.d. – devenisera deja fotbalisti adevarati. Oricum, pina la performanta din ’91, Cirtu avusese si alte rezultate de exceptie in campionat, Steaua, Dinamo si Victoria Bucuresti, transformindu-se in victime preferate ale oltenilor.

Acum, sub bagheta aceluiasi tehnician ambitios si vulcanic, Universitatea creste frumos. Simbata seara, oltenii au avut din nou o prestatie reusita, cistigind impotriva echipei care deocamdata sta pe locul trei.

Stiind ca si Lacatus pregateste cu minutiozitate meciurile din deplasare, Cirtu a decis sa-l surprinda, dispunindu-si echipa intr-un sistem de joc usor modificat. Pe Daouda l-a lipit de tusa din dreapta, eliberindu-l pe Bundea. Prin aceasta mutare, Zeno a primit sarcina sa evolueze in centrul liniei de mijloc, alaturi de capitanul Pavel Badea. Cam in zona lui Plesan, deci, care, la rindul lui, a capatat mai multa libertate, urcind deseori pina in preajma virfurilor. Speram sa nu supere comparatia, dar raminem la impresia ca, vazindu-l pe Plesan, Sorin Cirtu se gindeste cu nostalgie la omul in jurul caruia a recladit echipa din ’90: Gica Popescu! Si, atit cit este posibil, Plesan este indrumat sa strabata traseele batatorite de „Baci“ cu 15 ani in urma. In sfirsit, in atac, Sorin Cirtu a inceput simbata cu doua virfuri: McBreen si Ionut Savu. Pina la urma, doar Savu s-a dovedit a fi o solutie pentru ca la McBreen, fotbalist puternic, dar cu reactii previzibile pentru niste fundasi experimentati, Cirtu a renuntat la pauza si a intrat, surprinzator pentru multi, cu Miclea! Un soi de fundas, deci, dar care a fost lasat in zona lui obisnuita pentru ca, in repriza a doua, Plesan a primit ordin sa-l dubleze pe Savu in atac. La doar 12 minute de la reluare, Mihaita si-a aruncat antrenorul in al noualea cer, cind l-a servit impecabil pe Ionut Savu la faza primului gol.

Descatusati, oltenii au marcat din nou prin Corneliu Papura, facindu-i parca in ciuda nocturnei care ne purtase atita ghinion.

Pina la final, brasovenii nu au reusit decit sa reduca din handicap si asta mai mult pentru ca elevii lui Cirtu din teren incepusera sa priveasca fascinati la spectacolul de exceptie din tribune (echipa inca tinara, deh!).

Oricum, victoria Craiovei a fost mult mai clara decit o arata scorul pentru ca, beneficiind si de un Sava in zi buna, Universitatea a atacat in permanenta reduta oaspetilor.

Dupa meci, la fel ca in zilele superbe de alta data, mii de suporteri i-au asteptat pe jucatorii olteni sa iasa de la vestiare. Si, pret de o jumatate de ora, spectacolul s-a mutat acolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS