16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi pentru ultima treapta a podiumului

Derbi pentru ultima treapta a podiumului

„U“ Craiova – FC Brasov

• Stadion
„Ion Oblemenco“, simbata, ora 19.30.

• Formatii probabile:

Universitatea:
Guso – Daouda, Papura, Rada – Bundea, Plesan, Badea, Fl. Mirea – Sava – I. Savu (McBreen), Lutu. Antrenor: S. Cirtu.

FC Brasov: Dossey – M. Stan, C. Balint, Bodea, M. Constantin, Andrasi II – Onofras, Itamar, Cocan – Surdu (Dani), Buga. Antrenor: M. Lacatus.

• Vor arbitra: Gh. Farcas – Ad. Vidan, D. Lazarescu. Rezerva: St. Vadan.

• Observatori: S. Satmari, I. Muresan.

Universitatea reprezinta una dintre surprizele placute ale acestui retur destul de… nebun, fiind neinvinsa din 19 martie (Astra – „U“ Craiova 2-0). Oltenii traverseaza un moment deosebit – de la minus 8 la „adevar“ dupa primul meci al returului, ajungind acum la -1 -, iar elevii lui Cirtu evolueaza pe terenuri straine chiar mai bine decit o fac acasa, desi ultimele doua intilniri de pe „Ion Oblemenco“ au consemnat rezultate pozitive. Meciul cu FC Brasov este un alt examen important si dificil pentru Universitatea, echipa care spera sa urce, pina la urma, pe ultima treapta a podiumului. „Sper intr-o victorie. Sintem pe val si ar fi pacat sa nu continuam la fel“, a spus ieri Mihaita Plesan.

Iar finantatorul Dinel Staicu are o rugaminte pentru elevii lui Sorin Cirtu: „Am fost pe multe stadioane din tara, dar atitea injurii (din partea suporterilor – n.r.) ca la Brasov, in meciul tur, n-am primit in alta parte! Niciodata nu voi fi de acord ca suporterii Universitatii sa-i injure pe presedintii sau patronii altor cluburi. Acum, vreau ca Universitatea sa razbune acea situatie din tur… Dar in teren, nu prin injurii!“

„Fiara“, Lacatus, este decisa insa sa-si pastreze locul trei in clasament, asta insemnind cel putin un rezultat de egalitate pe „Ion Oblemenco“, brasovenii fiind acum considerati „campioni“ ai provinciei.

Oltenii il au pe I. Stancu indisponibil (accidentat la Galati). Sava, Badea (menajati pentru partida cu Otelul), Stoianof si Tudor (reveniti de la actiunea lotului UEFA „Under 18“) sint la dispozitia antrenorului, primii trei fiind probabil titulari in partida de astazi. Lacatus nu-l are valid pe Iorga (comotie in etapa de miercuri) si Sarmasan (suspendat, cumul de cartonase galbene).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS