12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStaicu ofera echipa comunitatii

Staicu ofera echipa comunitatii

De la 1 iunie, patronul Universitatii „fuge“ in munti

Dinel Staicu, inca presedintele Consiliului de Administratie al FC Universitatea, a anuntat oficial autoritatile locale (Consiliul Local Municipal, Consiliul Judetean Dolj) ca finantarea echipelor de fotbal Universitatea de catre actionari inceteaza in perioada urmatoare astfel: pentru cele de juniori si tineret de la 15 mai, iar pentru cea de seniori – dupa terminarea campionatului (28 mai).

„Clubul a functionat numai din improvizatii“

Ieri, Dinel Staicu a organizat o conferinta de presa ad-hoc, precizindu-si punctul de vedere asupra acestei decizii (irevocabile!), declarind ca ramine doar actionar: „Dupa terminarea campionatului plec in concediu la Cota 1600 – unde am o cabana – si ofer gazduire echipei pentru o eventuala pregatire“, a mai punctat actualul finantator. Staicu a explicat pe larg motivele acestei retrageri de finantare: promisiunile neonorate din partea celor care in vara lui 2002 s-au angajat sa-i fie alaturi, clubul fiind obligat „sa functioneze numai si numai din improvizatii“. Staicu: „Consider ca anul 2003/2004 este an preelectoral si alesii nostri pot sa inceapa campania cu acest an competitional chiar prin fapte. Gata cu vorbele. Sa arate ce pot“. Patronul Universitatii a tinut sa sublinieze ca, atunci cind i-a numit pe consilieri „impotenti si constipati“, s-a referit doar la cei care au votat impotriva si carora le-ar dedica melodia „Noi nu sintem normali“.

„Am refuzat sa-i vind pe Guso, Daouda si Plesan“

Staicu a spus ca i-a achitat lui Netoiu suma restanta (300.000 USD), dar a lasat sa se inteleaga altceva pentru a „sensibiliza“ factorii locali. „Echipa este a comunitatii, ii las acum pe ei (CJ, CL – n.r) s-o gestioneze, sa se ocupe singuri, eu ramin actionar. Acum am 94% din pachetul detinut. Nu este nici un santaj…“, a declarat ieri Staicu. Oficialul clubului craiovean a mai spus ca a primit o oferta de 1,5 milioane USD din strainatate pentru Guso, Daouda si Plesan, dar a refuzat-o: „Nu am nici o intentie neavenita, nu vind nici un jucator. Daca as dori sa-mi recuperez capitalul investit, as accepta sa-i vind pe cei trei – Guso, Daouda si Plesan -, mi-as recupera in totalitate capitalul, as da dividende la consiliul local si actionarilor. Iar eu as ramine cu 300.000 USD! Dar nu asta urmaresc, ci binele Universitatii“.

Conform adreselor oficiale si a celor declarate ieri, nu vor fi transferati de la Universitatea decit jucatori ale caror contracte nu vor fi acceptate la plata prin protocolul de predare-primire, predarea facindu-se cu onorarea tuturor obligatiilor asumate (contracte, prime etc.).

„Nu intru in politica!“

Printr-o adresa trimisa consiliului judetean, sub semnatura lui Staicu, se spune (destul de confuz): „Avind in vedere ca majoritatea bazelor sportive ale municipiului si judetului indirect sint gazduite politic, in eventualitatea ca va intereseaza in vreun fel sa preluati echipa de fotbal Universitatea Craiova, va invitam la discutii, iar in caz contrar, neraminindu-ne decit alternativa dizolvarii clubului prin transferarea jucatorilor la alte cluburi, iar licenta de joc donata consiliului local“.

Staicu a mai spus ca a avut oferte de a intra in politica, dar le-a refuzat iar, primele de joc pentru meciurile cu Farul, Sportul si Otelul vor fi achitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS