19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPapura a marcat de la... Braila si am cistigat la Galati!

Papura a marcat de la… Braila si am cistigat la Galati!

• Liberoul Universitatii a inscris de la aproape 70 de metri • Pentru elevii lui Cirtu, deplasarile au devenit o joaca: nu ne mai bate nimeni!

Otelul – „U“ Craiova 0-1

• Stadion
„Otelul“, spectatori: 3.000

• A marcat: Papura ‘6

Otelul: Bors 4 – Iordache 5; Tofan 5,5; Pelin 5 – Minescu 5 (’55, Toma 5); I. Badea 5; Marginean 5; Tanase 5; Bar 4,5 (’55, Cornea 5,5) – Piana 4,5 (’73, Bucataru 4,5); Gurita 4,5. Antrenor: C. Orac.

„U“ Craiova: Guso 7,5 – Daouda 7; Papura 7,5; Rada 7 – Miclea 6,5; Vigariu 6,5; Bundea 6,5; Plesan 7; I. Stancu (’15, Mirea 6,5) – I. Savu 6,5 (’73, McBreen 6); Lutu 6,5 (’60, Verdes 6). Antrenor: S. Cirtu.

• Au arbitrat: S. Altmayer 7 – I. Muresan 7; Cr. Marinescu 7.

• Observatori: M. Stoenescu, Al. Popescu.

• Avertismente: Iordache, Tofan, Pelin, Marginean, Tanase / Miclea, Papura, Vigariu.

• Filmul golului: min. 6, 0-1: dintr-o banala lovitura libera acordata oltenilor in jumatatea lor de teren, Papura a sutat puternic spre poarta adversa si Bors, surprins prea avansat, a incasat un gol hazliu.

Scapati oarecum de emotii si constienti ca au in fata niste adversari care tremurau de frica retrogradarii, oltenii au abordat relaxati meciul de ieri.

Cirtu a gindit probabil ca daca echipa sa este atenta sa nu greseasca, galatenilor, coplesiti de miza intilnirii, le va fi imposibil sa nu faca gafe. Strategia lui Sorin a fost perfecta, dar meciul s-a jucat practic in minutul 6, atunci cind, avind mingea asezata in propriul teren pentru o lovitura libera, lui Papura i-a trecut prin cap sa suteze direct spre poarta adversarilor, mai ales ca sarmanul Bors avea parca alte planuri pe la marginea careului mare. Si lobul lui Papura s-a dus perfect. Bors a mai apucat sa respinga, dar fara vlaga, balonul cuibarindu-se la un moment dat linga bara din stinga sa, dincolo de linia portii.

Avind si avantaj pe tabela, craiovenilor le-a fost mult mai usor sa controleze tactic partida, iar in rarele momente cind gazdele ne-au amenintat buturile, Guso a fost imbatabil, demonstrind inca o data ca este cel mai valoros portar din Divizia A.

Pina la pauza, Otelul a avut o singura ocazie de gol, atunci cand sutul lui Marginean din marginea careului mare a ocolit de putin poarta olteana.

In partea a doua, craiovenii au lasat uneori impresia ca se distreaza pe seama precipitarii din jocul gazdelor. Mai mult, Plesan, care si-a indeplinit cu brio rolul la „acoperire“, si-a facut timp si pentru citeva sprinturi superbe spre poarta lui Bors, dar, macar in doua cazuri (minutele 53 si 74), mijlocasul oltean nu s-a concentrat si a ratat incredibil, singur-singurel!

La rindul lor, galatenii atacau mai mult cu… fundasul Tofan, in doua rinduri reluarile lui cu capul fiind parate excelent de Adnan Guso.

Una peste alta, conteaza victoria trupei lui Cirtu, care demonstreaza ca echipa alb-albastra este in mare forma, si ramine golul incredibil reusit de Papura, pe care nu il vom uita mult timp de aici incolo. Pe galateni, din nefericire pentru ei, i-am cam condamnat la retrogradare…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS