21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCalificarea in finala se joaca la Torino

Calificarea in finala se joaca la Torino

Real Madrid – Juventus 2-1

• Stadion „Santiago Bernabeu“, spectatori 90.000.

• Au marcat: Ronaldo ’23, Roberto Carlos ’73 / Trezeguet 45.

Real: Casillas – Salgado, Hierro, I. Helguera, Roberto Carlos – Figo, Guti, Makelele, Zidane – Ronaldo (’50, Portillo), Morientes (’79, Solari). Antrenor: Vicente del Bosque.

Juventus: Buffon – Thuram, Ferrara, Iuliano (’46, Pessotto) – Zambrotta, Nedved (’82, Di Vaio), Conte, Tudor (’80, Camoranesi), Birindelli – Del Piero, Trezeguet. Antrenor: Marcello Lippi.

• Au arbitrat: T. Hauge – O. Borgan, S. Holvik (toti din Norvegia).

Prima semifinala a Ligii Campionilor s-a disputat marti seara, pe stadionul „Santiago Bernabeu“ din Madrid, intre Real si Juventus. Tehnicianul echipei gazda, Vicente del Bosque, nu l-a putut utiliza in aceasta partida pe cel mai bun atacant al sau, Raul, care a fost operat de apendicita in urma cu citeva zile, in timp ce antrenorului torinezilor, Marcello Lippi, i-au lipsit Davids, Tacchinardi si Montero.

Dupa o perioada de tatonare destul de lunga, pigmentata cu citeva intrari dure ale jucatorilor formatiei italiene, Real a amenintat prima oara poarta lui Gianluigi Buffon in minutul 15, cind sutul din lovitura libera al lui Zinedine Zidane a fost respins cu greutate de portarul italian. In minutul 23, dupa o intrare a lui Mark Iuliano la Fernando Morientes, mingea a ricosat la Ronaldo, care de la marginea careului mare l-a invins pe Buffon cu un sut plasat la coltul scurt. Cu un minut inainte de pauza, Real a trecut pe linga majorarea diferentei de pe tabela de marcaj, pasa excelenta a lui Ronaldo fiind irosita de Morientes, care de la opt metri a sutat peste poarta. Dupa citeva secunde, Juventus a reusit sa egaleze: Del Piero a sutat puternic din careu, Michel Salgado a deviat mingea pina la Trezeguet, care de la sapte metri nu a gresit tinta.

La inceputul partii a doua a partidei, Ronaldo a parasit terenul din cauza unei accidentari si a fost inlocuit cu Portillo, iar forta ofensiva a Realului a scazut considerabil. Totusi, echipa spaniola a preluat din nou conducerea, Roberto Carlos inscriind in minutul 73 cu un sut puternic de la 18 metri, care a catapultat balonul in coltul lung al portii lui Buffon. La aceasta faza, unul dintre arbitrii asistenti a semnalizat pozitia de ofsaid in care se aflau trei dintre jucatorii Realului. Dupa o scurta consultare cu tusierul sau, centralul Terje Hauge din Norvegia a hotarit ca acestia nu au influentat faza si a validat golul lui Roberto Carlos, in ciuda protestelor italienilor.

Aceasta hotarire poate influenta decisiv soarta semifinalei, al carei retur va avea loc peste o saptamina, pe stadionul „Delle Alpi“ din Torino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS