10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSchumacher este hotarit sa doboare recordul legendarului Juan Manuel Fangio

Schumacher este hotarit sa doboare recordul legendarului Juan Manuel Fangio

Michael Schumacher a cistigat, la sfirsitul saptaminii trecute, Marele Premiu al Spaniei si s-a apropiat la patru puncte de liderul clasamentului mondial, Kimi Raikkonen. Schumacher a fost insa nevoit sa se lupte serios pentru a termina inaintea favoritului local, Fernando Alonso (Renault), care a reusit cea mai buna performanta din cariera. Pe locul al treilea s-a clasat coechipierul lui Schumacher la Ferrari, Rubens Barrichello.

Al 5-lea mare premiu de Formula 1 s-a disputat pe circuitul de la Barcelona, o cursa mult asteptata de fanii Ferrari, in care noul monopost Ferrari F-2003 GA si-a facut debutul pe pista din Catalunya. Dupa calificarile oficiale, in care monoposturile Ferrari au monopolizat prima grila de start, toata lumea astepta sa vada comportarea lor in cursa. Ajutat de talentul lui Michael Schumacher, noul monopost nu a dezamagit. Cu un parcurs de exceptie, Michael Schumacher a reusit sa cistige a doua cursa consecutiva, dupa cea de la Imola, apropiindu-se de de Kimi Raikkonen in clasamentul general si a confirmat astfel intentiile sale de a dobori, la sfirsitul sezonului, recordul de cinci campionate mondiale cistigate, detinut de legenda anilor ’50-’60, Juan Manuel Fangio.

La conferinta de presa de dupa cursa, Michael Schumacher a recunoscut importanta noului model inaugurat in Spania: „Trebuie sa spunem ca am fost norocosi ca am alergat aici cu noua masina, deoarece cu masina veche nu cred ca am fi avut prea mari sanse de reusita. Aceasta masina este ceva special. Sint indragostit de ea. Pot sa spun ca munca si rezultatul mecanicilor Ferrari este ceva fantastic. Au reusit!“, a afirmat Schumacher. Monopostul Ferrari de anul trecut a fost folosit pentru ultima oara in cursa de la Imola, de acum doua saptamini. Masina din 2003, F2003-GA, a fost lansata in februarie, dar problemele de fiabilitate i-au aminat debutul pe pista.

„Magic Alonso“

Locul doi ocupat de Fernando Alonso in Marele Premiu al Spaniei l-a facut sa apara pe prima pagina in toate publicatiile de sport spaniole. Fotbalul, care detinea de obicei prima pagina, a fost inlocuit cu un alt sport, lucru extrem de rar in tara coridelor. Alonso a reusit sa termine cursa din tara sa natala pe locul doi, incadrat de monoposturile Ferrari. Rubens Barrichello l-a numit pe tinarul spaniol „Magic Alonso“ in doua cotidiane de sport spaniole, iar laudele acestuia la adresa lui Alonso nu s-au oprit aici. Cotidianul El Pais a scris: „Michael Schumacher a invins intr-adevar, dar a suferit pentru aceasta victorie. El a fost nevoit sa priveasca incontinuu in oglinda retrovizoare. Alonso a devenit duminica primul pilot spaniol care obtine puncte «acasa», in fata propriilor suporteri“.

„A fost cea mai importanta zi a carierei mele si nu o voi uita niciodata. A fost un moment special pentru mine. Am simtit in permanenta ca pot mai mult. Am reusit sa il depasesc pe Rubens Barrichello si apoi tot timpul am simtit ca pot sa ma apropi de Michael Schumacher. Din pacate, coechipierul meu Jarno Trulli nu a reusit sa continue cursa. Ar fi fost formidabil sa ducem pe podium ambele masini. Pot sa spun ca in aceasta cursa am dat tot care am putut si publicul a reprezentat a saptea treapta a cutiei de viteze pentru mine“, a afirmat Alonso. „Cred ca avem sanse sa ne clasam in primele pozitii si in cursele ce urmeaza. Avem poate masina cu cea mai buna aerodinamica si cred ca in cursele ce vor urma vom fi cu adevarat competitivi“, a adaugat ocupantul celei de-a doua trepte a podiumului Marelui Premiu al Spaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS