25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoldovenii sint disperati, vin oltenii!

Moldovenii sint disperati, vin oltenii!

Din echipa lui Sorin Cirtu lipsesc trei titulari: Badea, Sava si Stoianof

Otelul – „U“ Craiova

• Stadion
„Otelul“, miercuri, ora 13.00 (TVR1 – direct)

• Echipe probabile:

Otelul:
Bors – Minescu, Pelin, C. Marginean (Ad. Iordache), Tofan – Males (Toma), I. Badea, V. Tanase, Cornea – Gurita, Piana. Antrenor: C. Orac.

„U“ Craiova: Guso – Daouda, Papura, Rada – Miclea, Bundea, Plesan, I. Stancu – Lutu, McBreen, I. Savu. Antrenor: S. Cirtu.

• Vor arbitra: S. Altmayer – I. Muresan, Cr. Marinescu. Rezerva: C. Dutu.

• Observatori: M. Stoenescu si Al. Popescu.

Intr-un fel, Universitatea isi poate privi de sus adversara de astazi. Pentru ca, daca oltenii se afla pe locul 7 cu 35 de puncte, „otelarii“ stau rau de tot, ei fiind pe pozitia a 13-a (cu 29 de puncte), adica o treapta care te trimite la baraj.

Dupa masivele schimbari din vara, atunci cind a plecat presedintele MM Stoica impreuna cu citiva jucatori, iar Combinatul Siderurgic a redus drastic cheltuielile pentru fotbal, era de asteptat ca Otelul sa „respire“ greu in campionat si iata ca acum, spre final, echipa este serios amenintata cu retrogradarea.

In aceste conditii, gazdele vor aborda meciul in forta, elevii lui Orac fiind constienti ca orice pas gresit pe teren propriu ii va condamna definitiv. Pe de alta parte, mai ales in tur, Otelul a demonstrat ca a ramas o trupa puternica pe propriul teren, iar moldovenii au cam cistigat in ultimii ani cam toate meciurile disputate la Galati cu Universitatea.

Atuul Craiovei ramine insa… Sorin Cirtu. Un antrenor care are o tactica desavirsita la partidele din deplasare, iar acest lucru a fost demonstrat cu virf si indesat in Ghencea, in Giulesti si in Cotroceni.

Totusi, Sorin are citeva indisponibilitati de marca. Lipseste in primul rind capitanul Pavel Badea, un jucator care a avut un program infernal in ultimele saptamini si, la 36 de ani citi are „Badita“, Cirtu a decis sa-l menajeze de aceasta data. In linia de atac nu se conteaza nici pe serviciile lui Marius Sava, acesta fiind lasat acasa dupa ce antrenorul a inteles ca „Savarina“ este in stare de soc atunci cind aude de Galati, acolo unde, cu citeva sezoane in urma, Bogdan Andone i-a provocat o fractura de peroneu. In sfirsit, tinarul Stoianof, devenit un jucator de baza, mai ales la meciurile din deplasare, este la lotul national de juniori si nu poate „onora“ etapa de la Galati.

Se preconizeaza ca astazi va fi o partida cu scintei, Otelul avind nevoie disperata de puncte, in timp ce Cirtu, cu ambitia sa recunoscuta, tine neaparat sa sustina in public o noua lectie de tactica. Dezavantajul este ora la care va incepe meciul. Daca nu se va schimba ceva intre timp, la 13.00 va fi canicula.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS